Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından “VOC-Test Merkezleri-II Hibe Programı” kapsamında hibe bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun (MYK) operasyon faydalanıcısı olduğu “VOC-Test Merkezleri II” isimli söz konusu hibe programı kapsamında potansiyel başvuru sahiplerini bilgilendirmek amacı ile Aydın Valiliği toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi koordinatörü Reyhan Türkmen tarafından toplantıda hibe başvuru rehberi değerlendirilerek, teknik konular açıklandı.
Aydın /Umurlu, Ortaklar ve Çine Organize Sanayi Bölgesi Başkanlıkları, Aydın Sanayi Odası, Aydın, Söke, Nazilli, Didim Ticaret Odası Başkanlıkları, Aydın Ticaret Borsası, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Makine Mühendisleri ve Ziraat Mühendisleri Odaları, TEMA Vakfı İl Temcilciliği, Tümsiad Aydın Şubesi, AYZEYDER, AYCANDER temcilerinin katıldığı bilgilendirme toplantısında, katılımcılara Türkiye Mesleki Yeterlilikler Çerçevesi, Ulusal Yeterlilikler ve Meslek Standartları hakkında bilgi verildi.
Voc-Test Merkezleri-II Hibe Programının genel amacı hakkında Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi koordinatörü Reyhan Türkmen verdiği bilgilerde şu ifadelere yer verdi: “Nitelikli ve belgeli işgücü geliştirilmesi, eğitim ve istihdam arasındaki ilişki güçlendirilerek örgün ve yaygın mesleki eğitim ve öğretimin etkinliğinin sağlanması, önceki öğrenmelerinin tanınmasının teşvik edilmesi, hayat boyu öğrenme sürecinin desteklenmesi ve Ulusal Yeterlilikler Çerçevesi’nin Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi ile uyumunun kolaylaştırılmasıdır”.
Program ile Tarım, Avcılık ve Balıkçılık, İş ve Yönetim, Kültür ve Sanat, Eğitim, Elektrik ve Elektronik, Çevre, Finans, Gıda, Cam, Çimento ve Toprak, Sağlık ve Sosyal Hizmetler, Adalet ve Güvenlik, Maden, Toplumsal ve Kişisel Hizmetler, Ticaret (Satış ve Pazarlama), Ağaç İşleri, Kağıt ve Kağıt Ürünleri olmak üzere toplam 15 sektöre ‘VOC-Test Merkezleri-II Hibe Programı’ kapsamında destek verilecek.
PROJE BAŞINA 150 BİN-250 BİN EURO HİBE SAĞLANACAK
Hibe programının toplam bütçesi 4 milyon 500 bin Euro olarak belirlenmiş olup, uygun görülen her bir proje başına 150 bin-250 bin Euro hibe sağlanacak. Başvurular için son teslim tarihi 8 Mayıs olarak belirlenirken hibe program rehberinde yer alan potansiyel başvuru sahipleri şu şekilde oluşuyor: Sivil toplum kuruluşları (STK), profesyonel/mesleki dernekler/vakıflar/federasyonlar, işveren ve işçi örgütleri/kuruluşları, ticaret veya sanayi odaları, odalar ve birliklerdir.
Kaynak: IHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.