Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında Eğitim Uzmanı ve Düşünce Koçu Münir Arıkan, “Ailede Değerler Eğitimi” konulu veli semineri ile ailelerle buluştu.
SEDEP, unutulmuş değerlere ışık tutmaya ve düzenlenen farklı etkinlik ve programlarla eğitime değer katmaya devam ediyor. Değerler eğitiminin farkındalığını arttırmak için düzenlediği öğretmen ve veli seminerleri, ağırladığı birbirinden kıymetli konuklarla ailelerin ve öğretmenlerin projeye daha aktif katılımlarını sağlamayı hedefleyen Selçuklu Belediyesi etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Proje kapsamında Eğitim Uzmanı ve Düşünce Koçu Münir Arıkan, “Ailede Değerler Eğitimi” konulu veli semineri ile ailelerle buluştu.
Dedeman Otel’de gerçekleşen “Ailede Değerler Eğitimi” konulu veli seminerine, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri, Selçuklu Belediyesi meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.
Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi(SEDEP) adı altında 3 yıldır birçok etkinlik ve organizasyon düzenlediklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “ Bugünde kıymetli hocamız Münir Arıkan’ın velilere yönelik sunumlarını hep birlikte dinleme fırsatı bulacağız. Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin 3 temel ayağı var. Birincisi kurumlarımız; Selçuklu Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. İkincisi okullar, öğretmenlerimiz, eğitim camiası. Sonuncusu belki de en önemlisi velilerimiz. Çünkü değerler eğitimi sadece okulların, öğretmenlerin ya da kurumların takibinden oluşacak bir anlayış ve yaşam biçimi değil. Özellikle ailelerin, okul ve öğretmenlerle birlikte takip etmesi gereken, çocuklarımızın geleceğinin inşası konusunda hepimize sorumlulukların düştüğü bir süreç” dedi.
“EN BÜYÜK SERMAYEMİZ ÇOCUKLARIMIZ”
Çocuklarımıza vakit ayırmanın, onların geleceğine yatırım olacağını ifade eden Başkan Altay, “Biliyorum ki hepiniz yoğunsunuz, çok yoğun çalışıyoruz. Ev hanımıysanız gündelik telaşınız çok. Çalışıyorsanız, özellikle hanım kardeşlerimiz çalışıyorsa, çok yorgun ve enerjinizi tükettiğiniz zamanlarda eve geliyorsunuz. Her şeye rağmen çocuklarımız için her akşam mutlaka 15 dakikamızı, onlarla sohbet etmeye, muhabbet etmeye, en azından onları dinlemeye ayırmamız gerekiyor. Çünkü en büyük sermayemiz çocuklarımız. Bu konuda inanıyorum ki bu salonda olan herkes ve Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’ne dahil olan, bizimle birlikte aynı yolda yürüyen herkes, çocuklarının değer sahibi olmaları için bu fedakarlıktan kaçmayacaklardır. Biz kurumsal olarak bazı programlarla, bu tür etkinliklerle farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Münir Arıkan hocamıza bugün ki programa teşviklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“KONYA’DAN ÇIKAN IŞIK TÜRKİYE’YE YAYILDI”
Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin üçüncü yılında dolu dolu devam ettiğini dile getiren Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Bazı işler vardır ki, kurumsal olarak ya da bireysel olarak daha içten, daha severek ve topluma, bireye, kendimize katma değerinin daha yüksek olduğunu düşünerek can-ı gönülden yapılır. Biz üniversitemiz, belediyemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz gelecek için Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’ni bu şekilde düşünerek gerçekleştiriyor ve 3 yıldan beri başarılı bir şekilde devamlılığını sağlıyoruz. Geçen haftalarda Şanlıurfa Ceylanpınar ilçesindeki bir ilkokulun bahçesinde Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nde öğrettiğimiz değerlerin her birinin birer levhasını gördüm. Bu maya tuttu. Konya’dan çıkan bu ışık Türkiye’ye yayıldı. Bu durum gelecek nesiller için umut verici. Katılımlarından dolayı Münir Arıkan hocamıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“ÇOCUKLARINIZI GELECEĞE HAZIRLAYIN”
“Ailede Değerler Eğitimi” konulu veli semineri ile Konyalılarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eğitim Uzmanı ve Düşünce Koçu Münir Arıkan, aile ve çocuk eğitimi hakkında dikkat edilecek hususlara değindi. Keyifli ve samimi anlatımlarıyla slaytlar eşliğinde sunumu gerçekleştiren Arıkan, “En büyük değer ailedir. Bu yüzden çocuklarınızı şimdiki çağa değil geleceğe hazırlayın ve onlara büyük düşünmelerini öğretin” şeklinde konuştu.
Kendi hayatından örnekler vererek teknolojinin getirdiği yenilik ve dezavantajları anlatan Arıkan, “Evlere kalorifer geldi, herkes ayrı bir odayı kullanmaya başladı. Oysa soba varken bütün hayat onun etrafındaydı, canlıydı, herkes bir aradaydı. Sevgi, saygı, sadakat vardı. Soba üstünde ibrikte kaynayan su vardı. Dedem abdestini onunla alırdı, o suyla banyo yapardık. Üstünde fokur fokur kaynayan çaydanlık vardı, çayı ondan içerdik. Sobanın fırınında çeşit çeşit yemekler yapılırdı. Yanı başında yer minderinde oturur ödevimizi orada yapardık. Sobanın etrafında uyuyan kedimiz vardı. Bütün aile oradaydı. Şimdi sobayla birlikte ailenin sıcaklığı da kayboldu. O zaman gönül bağlarıyla bağlıydık şimdi network bağlarıyla” dedi.
"Başarı için televizyonunuzu 1 saat kapatın" diyen Arıkan, aile içi iletişimde bireylerin mutlaka mütevazi olması gerektiğinin altını çizdi. Arıkan, "Futbol müsabakasını 90 dakika gözümüzü ayırmadan izlediğimiz kadar çocuğumuzu 90 dakika izleyebiliyor muyuz" diye konuştu.
Yaklaşık 2 saat süren “Ailede Değerler Eğitimi” seminerinde verdiği birçok örnekle velileri izlerken güldüren, güldürürken düşündüren Arıkan, seminer sonunda Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a “Nitelikli İnsan” isimli kitabını hediye etti.
Kaynak: IHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.