İhlas Koleji ev sahipliğinde düzenlenen “Altın Çağ-Erken Çocukluk Döneminde Değerler Eğitimi” seminerinde konuşan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, “Altın çağda çocuk olmak çok kıymetli” dedi.
Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZKUR-BİR) tarafından İhlas Koleji ev sahipliğinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Altın Çağ-Erken Çocukluk Döneminde Değerler Eğitimi" semineri İhlas Koleji Beylikdüzü Kampüsü Konferans Salonu’nda yapıldı. Seminere, İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İhlas Koleji öğretmenleri ve alanında uzman pek çok akademisyen ve doktor katıldı.
Akademisyenler Altın çağda olan (0-6 yaş okul öncesi dönem) çocukların psikolojik, nörolojik ve bedensel gelişimine ilişkin önemli konuları konuştu.
Seminerde açılış konuşması yapan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, “Bizler hem genel anlamda ifade etmek gerekirse bu ülkenin temel yazgısında, eğitim camiasında, kaderinde bir şekilde söz sahibi kişileriz. Ama diğer tarafta hepimiz bir bireyiz, insanız ve her birimiz şükürler olsun çocuklarımız var, onları temas halindeyiz. Geldiğimiz noktayı çok değerli buluyorum. Her şey bizden ibaret değil” dedi.
Altın çağın çok kıymetli olduğunu belirten Yıldız, “Bir insanın 70 yıllık ömrünü düşündüğümüzde çocukluk, gençlik, yaşlılık dönemi var. Her biri kıymetli. Çocuklarımızın büyümesi onun fiziki ve ruhi donanımları bakımından en önemli çağ okulöncesi çağdır. Altın çağda çocuk olmak değerlidir. Okulöncesi çok değerlidir. Çocuklarsımızın en az bir yıl bu çağda eğitim almalarını temin ederek kendi akranlarıyla yarışabilir. İhlas Koleji’ne ev sahipliği için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
“ALTIN ÇAĞDA ÇOCUK OLMAK ÇOK KIYMETLİ”
“Altın çağda çocuk olmak çok kıymetli” diyen Hami Koç, “Ben sevincimi şöyle ifade etmek istiyorum. Türkiye’de son 10 küsur yıldır eğitim camiasında çok güzel gelişmeler var altın çağ için. Bir zamanlar sizler hatırlayacaksınız, yaşı müsait olmayan öğretmenlerimiz de olabilir, yüzde 5’ler civarında olan okul öncesi oranı bugün bildiğim kadarıyla yüzde 50’leri geçti. Ben inanıyorum ki yakın gelecekte gelişmiş ülkelerde olduğu gibi okul öncesi eğitimi ve etkin olan eğitimi Türkiye’de de hak ettiği yeri siz değerli katılımcıların icraatları, çalışmaları, düşünceleri, katkılarıyla yerini alacaktır. Niçin Altın Çağ ismini verdik? Çünkü okula hazırlayan bir temel yapıyı oluşturuyoruz. Medeniyet değerli dostlarım memleketin, dünyanın imarı günülerlin imarıdır. Ancak burada değerlerimizle beraber yaparsak hedefinize ulaşabilirsiniz. Kültür değerlerimiz de evrensel eğitim camiasının medarı iftiharını yaşayan ve bulunduran bir yapıya ve birikime sahibiz. İşte bu çerçeve içersinde gelecekte çocuklarımıza nasıl yardımcı olacağımızın fikir ve düşüncelerin birikimlerin paylaşıldığı bir ortamdan dolayı çok mutluyum” ifadesini kullandı.
Hami Koç, “Aydınlık geleceğimiz olan öğrencilerimizi, gençlerimiz daha iyi yetiştirmek için yapılması gerekenlerin konuşulduğu tartışıldığı bir platform. Gençlerimizi hayata hazırlayacak temellerin atılması konusunda hangi alışmaların yapılması lazım, anne ve babaların nerede olması lazım, toplumun hangi desteği vermesi lazım bunların konuşulduğu bir platformdur. Gelişmiş ülkelerde bu oran yüzde yüze yakın bir seviyeye ulaşmışken Türkiye’de son 10 yılda hatırı sayılır bir yüzdelik elde edilmiştir. Bunun gelişerek devam etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Kaynak: IHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.