Selçuk Üniversitesi (SÜ) Araştırma ve Uygulama Merkezleri Koordinatörlüğü ile SÜ Teknoloji Transfer Ofisi işbirliği ile düzenlenen “Araştırma Uygulama Merkezleri 2015 Proje Çalıştay”ı gerçekleşti.
Beyşehir Anamas Otel’de gerçekleştirilen çalıştaya SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade, Araştırma ve Uygulama Merkezleri Koordinatörü Prof. Dr. Ayhan Özmen, Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürleri ile öğretim üyeleri katıldı.
ÜNİVERSİTE BÜNYESİNDEKİ MERKEZ SAYISI 35’E YÜKSELDİ
SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Araştırma ve uygulama merkezleri üniversiteler açısından olukça önemli. Bu nedenle gerek merkezler arasında uygulamalarda birliği sağlayabilmek, gerek bu merkezlerin kapasitelerini artırabilmek gerekse daha fazla proje üretmelerini sağlayabilmek adına Araştırma ve Uygulama Merkezleri Koordinatörlüğünü kurduk ve bu koordinatörlüğümüz çalışmalarına başladı. Şuan merkez sayımız 35 ulaştı. Çok önemli görevler üstlenen Araştırma ve Uygulama Merkezleri amaçlarına uygun olarak örgütlenmeli, çalışmalarını bu yönde geliştirmelidir. Biz de bu noktada her türlü desteği veriyoruz. En son yer tahsisi konusunda da bir gelişme sağladık, beraberce çalışmaların sağlamak adına Merkezler ve Koordinatörlükler Binası adı altında eski BESYO binasını tahsis ettik” dedi.
TEKNOKENT’TEN TAM DESTEK
Teknokent olarak gerek merkezlerimize gerekse akademisyenlere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade, “Gerek akademisyenlerimiz gerekse merkezlerimizde yapılan özellikle uluslararası projelerde hiç sınır yok. Bizden ne talep ediliyorsa destek oluyoruz. Dil konusunda destek oluyoruz. Görevli personelimiz zaten projeyi yürüten hocayla birlikte bütün işlemleri yürütüyor. Proje konusunda her türlü desteği veriyoruz” diye konuştu.
SÜ Araştırma ve Uygulama Merkezleri Koordinatörü Prof. Dr. Ayhan Özmen ise, “Belirlenmiş amaçlar için bir araya gelmiş bilim insanlarından oluşan ve bu amaçla araştırma ve uygulama planlamak üzere görev üstelen merkezlerin, başarılı olabilmek için, günümüzde pahalı bir iş olan bilimsel araştırma ve uygulama kaynakları bulmaları ve bu doğrultuda çalışmalar yapmaları gerekmektedir. İşte bu nedenle çalıştayımız merkezlerimiz için oldukça önemlidir” ifadelerini kullandı.
İKİ GÜN SÜRDÜ
Açılış konuşmalarının ardından iki gün süren, araştırma ve uygulama merkezlerine yönelik proje hazırlama, destek programları, ulusal ve uluslararası fon kaynakları kullanımı gibi konular hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Son olarak da geleceğe dönük projeler ve bu projeler için neler yapılabileceği de masaya yatırılarak tartışıldı.
Kaynak: IHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.