Aydın Ticaret Borsası ve Aydın Sanayi Odası’nın işbirliğinde yönetici iş adamlarına ve iş kadınlarına yönelik olarak düzenlenen ‘Profesyonel Yönetim Becerilerini Geliştirme’ konulu seminer gerçekleştirildi.
Aydın Ticaret Borsası Konferans Salonunda Aydınlı yönetici iş adamları ve iş kadınlarına yönelik olarak ‘Profesyonel Yönetim Becerilerini Geliştirme’ konulu seminer yapıldı. İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kurumsal İletişim Danışman ve Eğitmeni Özlem Yurdanur Özgenç tarafından verilen eğitim iki bölümden oluştu. Gün boyu süren eğitimde Yönetim Danışmanı Özlem Yurdanur Özgenç, yönetici, yönetim ve yöneticilik kavramları üzerinde durarak katılımcıları bilgilendirdi.
“YÖNETİCİLİK HAYATA POZİTİF BAKABİLMEYİ GEREKTİRİR”
Yöneticilerin bir orkestra şefi gibi birkaç olguyu birden yönetmeyi bilmeleri gerektiğini dile getiren Özgenç, "Günümüz yöneticilerinin en önemli görevi zaman, insan, hammadde gibi kıt kaynakları en etkin ve verimli şekilde kullanmak ve yönetmektir. Olumlu bir bakış açısına sahip olmak bu zorlu görevde bireye yardımcı olmaktır. Yöneticilik hayata pozitif bakabilmeyi gerektirir. Yapıcı eleştiri yapmak, çalışanlarını eğitme konusunda hevesli olmak, çalışanlarını yönlendirmek, iyi iletişim becerilerine sahip olmak olumlu bakış açısına sahip kişilikteki kişilerin daha kolaylıkla üstleneceği görevler arasında yer alır" dedi.
"YÖNETİCİLİK İNSANA DEĞER VERMEKTİR"
Yöneticilerin kişiyi saygıyı ön plana alarak ekiplerine önderlik yapmaları gerektiğini kaydeden, "Şirketin yeni karmaşık zorluklarla karşılaşmasıyla, çalkantılı hava ve rekabet yoğunluğuyla insan katkısı başarının odağında yer almaktadır. Yöneticilik insan potansiyeli artırmak demektir. İyi yöneticilik organizasyonun her yönünde kararların birlik ve uyumluluk prensibine uygun olmasını sağlar. İyi yöneticilik, çalışanların sorunları anlamalarına yardımcı olur ve onlara davranış biçimleri hakkında öneriler sağlar. Yöneticilik insana değer vermektir. Rakiplerimizin hepsi de bizdeki mallara sahiptir. Sahip olduğumuz mal varlığımız insan faktörü olmadan verimli olamaz" diye konuştu.
"YÖNETİCİLİK İLETİŞİMİN GÜCÜNÜ KULLANMAKTIR"
Yöneticilik aynı zamanda açıkça ve ikna edici bir biçimde iletişim kurmayı gerektirdiğini dikkat çeken Özgenç, "Yöneticilik, iletişim kurma arzusu ve diyaloga girme becerisi gerektirir. Yöneticilik iletişimin gücünü kullanmaktır. Pek çok yöneticinin insani konuların ele avuca gelmemesinden rahatsızlık duydukları görülmektedir. Gerçekten de insanlar genelde zordur, ağır değişirler ve bazen verilen mesajları anlayamazlar. Bir yönetici personel geliştirme etkinliklerine katılacaksa, şirketin her tarafına insanlarla bağlantı kurmak, köprüler oluşturmak için çok çaba harcamalıdır. Önemli olan da iyi iletişimi çift yönlü olarak gerçekleştirmektir" ifadelerini kullandı.
"YÖNETİCİLİK YOL GÖSTERİCİLİKTİR, KOÇLUKTUR"
Yöneticilerin çalışanlarına gerekli tüm donanımları sağlaması gerektiğini dikkat çeken Özgenç sözlerini şu şekilde tamamladı: "Yönetici işlere olduğu kadar insanlara odaklanmalı, çalışanlarını tek tek tanımaya çalışmalıdır. Şirket hakkında, geleceğimiz hakkında ve rekabet gücümüzü arttırmak için neler yapmamız gerektiği hakkındaki düşüncelerini etkilemelidir. Onların önerilerini almalı ve onları cesaretlendirmelidir. Yöneticilik yol göstericiliktir, koçluktur. Vaktinin çok büyük bir kısmının odasında geçiren ve işler yüzünden insanları unutan kişi de unutulacaktır. Koçluğun önemli bir yönetsel özellik olduğu günümüzde yöneticiler çalışanlarının her sonuna vakit ayırırken, onlarda önemli bir aidiyet bağımlılığı oluşturmaktadır"
Kaynak: IHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.