Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, bir yıllık icraatını değerlendirdi.
Titiz Pastanesi’nde yapılan toplantıya, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Kaya, belediye başkan yardımcıları Şemsi Kılıç ve Necmettin Şahin ile meclis üyeleri katıldı. Belediyenin bir yıllık hizmet değerlendirme toplantısı Orhangazi’nin tanıtım filminin seyredilmesi ile başladı. Başkan Çağlayan, “Daha önce mücavir alanlar dahilinde hizmet veren belediyeden ilçe sınırları içindeki her karış toprağa hizmet götüren bir belediyeye dönüştük. Çalışmalarımızın ana noktasına insanı oturttuk. Hizmet belediyeciliği yapacağız demiştik. Sosyal belediyeciliğe önem vereceğiz demiştik. Katılımcı belediyecilik konusunda en fazlasını yapacağız şeklinde vaadimiz olmuştu. Kültürel belediyeciliğe önem vereceğimizi ve çevre dostu belediyecilik konusunda da hassas olacağımızı ifade etmiştik. Süreçte halkımıza bu noktalardaki vaatlerimiz doğrultusunda hizmet etmeye çalıştık” diye konuştu.
Çağlayan, halkın daha rahat ulaşabilmesi adına kapısını sonuna kadar açık tuttuğuna dikkat çekerken, “Gönlümüz zaten açıktı, kapımızı da açtık. Kendi yapacaklarımızın ifade edilmesini daha mantıklı gördük. Ancak bazı noktalarda bilgi vermek zorunda kaldık” dedi.
Belediyenin mali durumu hakkında bilgiler veren Çağlayan, “Görevi devraldığımız tarih itibariyle Belediye’nin kayda giren borcu 11 milyondan fazlaydı. Faturalandırılmayanlarla birlikte bu rakam 13 Milyon Lira’ydı. Belde belediyelerinden aktarılan borçlarla birlikte Orhangazi Belediyesi’nin toplam borcu 19 milyon lira oldu. İmkanlara karşı yapılanlar ve bırakılan borç ortadadır. Yorum yapmayacağım” dedi.
Borç edebiyatı yapmadıklarını söyleyen Başkan Çağlayan, hizmet üretmeye devam ettiklerini söyledi.
BELEDİYE GİDERLERİ DÜŞÜRÜLDÜ
2014 yılının ilk üç ayında Orhangazi Belediyesi’nin 8 milyon 322 bin lira geliri olduğunu anlatan Çağlayan, “O dönemde genel idareden aylık ortalama 2.3 milyon lira gelirken, biz göreve geldikten sonra bu rakam 600 bin liraya düştü. Şimdiler de hükümetin borç ertelemesi ile birlikte 1 milyona çıktı. İlk 3 aydaki 8 milyonluk gelire karşı, sonraki 9 ayda toplam gelirimiz 19 milyon Lira olarak gerçekleşti” dedi.
Toplantıda, eğitimden kültüre, sosyal hayata kadar yapılan bir çok yatırım hakkında bilgiler veren Başkan Çağlayan, Amfi Tiyatro’da yapılan çalışmaları aktarırken, “Rahmetli Turgut Ünlü’ye ne kadar dua etsek az. Amfi Tiyatro ilçemize kazandırdığı önemli bir eser. Sahip çıkmak daha da güzelleştirmek bizlere nasip oldu” dedi.
122 YILA KARŞILIK 2 YIL
Asfalt çalışmalarının Orhangazi’nin en önemli gündemi olduğunu anlatan Çağlayan, “Aslında asfalt bir yıl önce başladı. Ancak hava şartları ve altyapı çalışmaları müsaade ettikçe ilerleyebildik. En ciddi sıkıntı çarşıda yaşanıyor. Altyapı çalışmaları da en son bu bölgeye geldi. Hava müsaade ettikçe asfalt durmadan devam edecek. 122 yıllık belediyenin yaptığı tüm asfalt, kaldırım ve parke taşı düzenlemelerini 2 yıl içerisinde tamamlayacağız. Sonrasında ise merkezde enerji hatları yer alına alınmış, prestij noktalar olan Yalova ve Gemlik caddeleri modern şekilde aydınlatılmış,MOBESE sisteminin kurulu olduğu bir Orhangazi’miz olacak” dedi.
Kaynak: IHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.