Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kütüphane Haftasında okuma alışkanlığını arttırmak, kütüphaneleri kullanma konusunda gençlerde farkındalık yaratmak amacıyla farklı etkinliklere imza atıyor. Üniversite 30 Mart-2 Nisan tarihleri arasında konferanslar, dinletiler, okuma şölenleri gibi faaliyetler düzenleyecek.
Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer Kütüphane Haftasının temel hedefinin bilgiye ulaşmada en doğru kaynakları içinde barındıran mekânlar olan kütüphanelerin kullanımını arttırmak, bilginin ve kitabın değerine vurgu yapmak ve doğru bilgiye ulaşmada kütüphanelerin değeri konusunda gençleri bilinçlendirmek olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Bir akademik eğitim kurumu olarak toplumun her kesiminin ihtiyaç duyduğu bilgiye ulaşmasında yön gösterici olmak bizim sorumluluklarımızdan biri. Bu amaçla oluşturduğumuz kütüphanelerimizin donanımını farklı amaçlara yönelik olarak düzenliyoruz. Araştırmak, okumak, ders çalışmak isteyenlerin kullanımına uygun mekânlar oluşturuyoruz. Bu noktada Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesini örnek bir kütüphane olarak gösterebiliriz. 7 gün 24 saat hizmet veren Kütüphanemizin en önemli özelliklerinden biri de Gör-İşit Salonumuzdur. Görme ve duyma engelli bireylerin kütüphanemizden yararlanabilmeleri için özel hazırlanmış bilgisayarların bulunduğu alan. Tekerlekli sandalye kullanan bireyler de bu Kütüphanemizden rahatlıkla yararlanabiliyor. Dijital teknolojileri zamanımızın çoğunu alıyor. Toplum olarak okuma alışkanlığımızı yitirmeye başladık. Bu alışkanlığı geri kazanmak zorundayız. Özellikle gençlerimize ve çocuklarımızda bilginin, kitabın, kütüphanenin değerini ve önemini aşılamalıyız. Üniversite olarak kütüphanenin önemini toplumun tüm noktalarına ulaştırmak amacıyla Kütüphane Haftasında etkinlikler yapıyoruz.”
BEÜ Kütüphane Haftasının ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin sunduğu Anadolu Esintileri temalı dinletinin ardından Marmara Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Tuğba Çavdar Karatepe’nin “19. Yüzyılda Sosyal ve Kültürel Değişimin Nesnesi Olarak Kütüphane” başlıklı bir konferans verdi.
Konferansın sonrasında Üniversitenin kütüphanelerini en çok kullanan akademik ve idari personel ile öğrencilere teşekkür belgeleri takdim edildi. Hafta boyunca 31 Mart Salı günü saat 13.30’da Farabi Kampüsü Spor Salonu önünde, 1 Nisan Çarşamba günü saat 12.30’da Valilik önünde okuma etkinliği düzenlenecek. 2 Nisan Perşembe akşamı saat 24.00’de Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesinde düzenlenecek okuma etkinliğinde ise etkinliğe katılanlara çorba ikramı yapılacak.
Kaynak: IHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.