Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, istihdam, sanayi yatırımı ve üretimi destekleme paketinin reel kesime dönük somut adımlar olduğunu belirterek, “Eylem planlarının biran evvel hayata geçirilmesini bekliyoruz” dedi.
Burkay, ekonomi yönetimi tarafından hazırlanan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından bugün açıklanan, İstihdam, sanayi yatırımı ve üretimi destekleme paketini değerlendirdi. 11 ayaklı teşvik paketinin reel kesime dönük somut adımlar içerdiğini belirten İbrahim Burkay, Bursa iş dünyası olarak orta yüksek ve yüksek teknolojili yatırımların teşvik kapsamına alınmasını uzun zamandır istediklerini hatırlattı.
“BURSA YÜKSEK TEKNOLOJİ YATIRIMLARINDA CAZİBE MERKEZİ OLACAK”
Türkiye’nin yüksek teknolojili ürün ihracatının yüzde 60’ının Bursa ve çevresinde yapıldığına işaret eden Burkay, “Yeni teşvik paketinde yüksek teknolojili ürünler artık 5. Bölge teşvikleriyle desteklenecek. Sanayimizde dönüşümü sağlamak üzere hayata geçireceğimiz Yüksek Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Bursa bu alanda üretimin ve ihracatın lideri olmaya devam edecek” diye konuştu.
“ÜRETİMİN VE İHRACATIN ÖNÜNÜ AÇACAK”
Teşvik paketinde sanayi yatırımlarının finansmanı konusunda Türkiye Kalkınma Bankası’nın yeniden yapılandırılacağına işaret eden İbrahim Burkay, uzun yıllardır dillendirdiğimiz vadeli ithalatta da KKDF oranının yüzde 6’dan yüzde 0’a çekileceğini, bu durumun da girdi maliyetlerini düşüreceğini kaydetti. Yatırım teşviklerine ilişkin vergi indirimlerinin artırılacak olmasının da iş dünyasına önemli katkı sağlayacağını dile getiren Başkan Burkay, “Üretimin ve ihracatın önünü açan desteklerinden ötürü başta Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu olmak üzere tüm ekonomi yönetimine ve hükümetimize teşekkür ediyorum. Bursa iş dünyası olarak eylem planlarının biran önce hayata geçirilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
TEŞVİKLER ÖNEMLİ AMA 2. NESİL REFORMLARA DA HEMEN BAŞLANMALI
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, ulusal kalkınma hedeflerine ulaşabilmek adına iş dünyasının hükümetten diğer beklentilerini de dile getirdi. Kamu yatırımlarının ağırlıkta olduğu Türkiye’nin büyüme aktörlüğünde ihracatın lokomotif konuma gelmesi gerektiğine işaret eden Burkay, “Başta hukuk ve eğitim gibi alanlarla olmak üzere, ikinci nesil reformlara hızlı bir şekilde geçilmesi gerekir” dedi.
Kaynak: IHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.