Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçisi John R. Bass, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’i ziyaret etti.
Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nde gerçekleştirilen ziyarete ABD Ankara Büyükelçisi John R. Bass’ın eşi Holly Holzer Bass, ABD Ankara Büyükelçiliği Kültür Ateşesi Katherine Van De Vate, Michigan State Üniversitesi Uluslararası Sağlık Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Reza Nassiri, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Prof. Dr. Musa Özcan da katıldı. Selçuk Üniversitesi hakkında Büyükelçi Bass’a bilgi veren Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Selçuk Üniversitesi’ni ziyaret etmeniz çok memnuniyet verici. Selçuk Üniversitesi bugünlerde 40 yaşını tamamlamak üzere. 40 yıl üniversitemiz açısından dolu dolu geçti. Çok geniş bir coğrafyaya yayılan üniversitemiz eğitime önem vermenin yanında araştırma yapmayı ve halka hizmet etmeyi hedefleyen bir üniversite. Girişimcilik ve yenilikçilikte 3 yıldır yapılan sıralamalarda Anadolu üniversiteleri arasında ilk 10’a girebilen tek üniversiteyiz. Aynı zamanda patent sayısı açısından da üniversitemiz Türkiye’de ilk sırada yer almaktadır” dedi.
“KALİTEMİZ AÇISINDAN ULUSLARARASILAŞMA GEREKLİ”
Uluslararasılaşmaya büyük bir önem verdiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Selçuk Üniversitesi’nin önemli hedeflerinden biri de uluslararasılaşmadır. Kalitemiz açısından bu son derece gereklidir. Hem akademisyen ve öğrenci değişimleri yapabilmek, hem de karşılıklı ziyaretlerle ortak projeleri gerçekleştirmeye önem veren bir üniversiteyiz. Örneğin bugünlerde Michigan State Üniversitesi ile Tıp Fakültemizin ortaklaşa gerçekleştirdiği One Health Kongresi’ne ev sahipliği yapıyoruz. Kendileriyle 20 gün sonra Amerika’ya yapacağımız ziyarette işbirliğimizi daha da güçlendirmek için bir işbirliği anlaşmasına da imza atacağız” şeklinde konuştu.
Sıcak karşılamadan memnuniyetini dile getiren ABD Büyükelçisi John R. Bass da, “Böyle güzel bir karşılama için ve çalışma arkadaşlarınızla birlikte bize zaman ayırdığınız için öncelikle çok teşekkür ederim. Ben sizi burada vali gibi görüyorum. Çünkü 80 bin öğrenci ve 6 bin çalışanınızla gerçekten bir şehrin yöneticisi gibi çalışıyorsunuz. Sizlerle bir araya gelmekten çok mutluyum. Başkentin dışında bir yerlere çıkmaktan her zaman mutluluk duyuyorum. İlk olarak Mevlana’yı ziyaret etme şansım oldu. Bu derin tarihe sahip şehri de görme şansım oldu. Aynı zamanda bu şehir açıkça ülkenin geleceği konumunda olan bir şehir” dedi.
“FIRSATLARI DEĞERLENDİRİP NE YAPABİLECEĞİMİZİ KONUŞMAYA GELDİK”
Büyükelçi Bass, “Günümüz şartlarında biz her ne kadar hükümetler arası çalışıyor olsak da bizim için diğer şartlarda da imkanlar sağlamak önemli. Özellikle bu imkanlar iki insan arasında eğitim ve değişimler aracılığı ile yapılır. Bu ülkenin nüfusunun yüzde 40’ı 25 yaşın altında ve onlar nerede yaşamak istediklerini düşünürler. Kendi ülkelerinde ve yurt dışında özellikle de Amerika’da. Bu yüzden burada elimizde halihazırda olan fırsatları konuşup değerlendirmek ve gelecekte yapabileceğimiz diğer imkanlar hakkında konuşmak için geldik. Bunun için de iki ülke için de her şeyin başlangıcı dildir. Bu konuda yaptığımız diğer yatırımların yanında öğrencilerin İngilizce eğitimlerini geliştirmek ve yükseltmek için yardımcı olmak isteriz” diye konuştu.
Ziyaretinin ardından Büyükelçi Bass ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel hatıra fotoğrafı çektirdi. Büyükelçi ve Rektör Selçuk Üniversitesi amblemi altında selfie yapmayı da ihmal etmedi.
Kaynak: IHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.