AnadoluJet’in, toplumun tarihsel ve kültürel gerçeklere duyarlılığını artırmayı amaçlayan AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünde Diyarbakır’a konuk oldu. Çanakkale Sohbetleri, Çanakkale, Ankara, Samsun, Kayseri, Trabzon, Konya, Hatay, Adana, Antalya, Sivas, İzmir ve Kahramanmaraş’ın ardından Diyarbakır’da halka buluştu.
Diyarbakır Valiliği ve Dicle Üniversitesi desteğiyle gerçekleştirilen etkinliğin birinci oturumu Dicle Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde, ikinci oturumu Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde halka açık ve ücretsiz düzenlendi. Üniversite öğrencilerine yönelik sohbetin sonunda yapılan çekilişle beş öğrenci AnadoluJet’ten uçak bileti kazandı.
Aralarında Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Diyarbakır Vali Yardımcısı Taner Bircan, THY Diyarbakır Satış Müdürü Mehmet Korkutata ve AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan ile çok sayıda yerel ve mülki idarecinin de olduğu geniş katılımla gerçekleşen sohbet, Diyarbakırlı lise ve polis okulu öğrencileri tarafından da ilgiyle izlendi.
Çanakkale 2015- 100. Yıl Koordinasyon Merkezi desteğiyle Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel’in anlatımıyla gerçekleşen sohbetler kapsamında, Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan özel bir sergi katılımcılarla buluştu. Projenin anlatıcısı Talha Uğurluel ise kapanışta kitaplarını imzaladı.
Oturumda üniversite öğrencilerine seslenen AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan, “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri Projesi’ne başlarken geçmişle günümüzü birleştirme hedefiyle yola çıktık. Hem geçmişe hem de geleceğe değer veren bir markayız. Bu amaçla bir yandan Çanakkale Sohbetleri ile dünü yad ederken, gençlerimiz gelecek hakkında fikir sahibi olsun diye 2030 Seminerlerimizi de hayata geçiriyoruz. Bugün Talha Uğurluel’in anlattıklarını dinlerken Çanakkale’de savaşan tüm kahramanlarımızla gurur duydum” dedi.
Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ayşegül Jale Saraç ise “Kurtuluş Savaşımızı büyük bir birlik ruhu ile kazandık. Bu başarılı ordunun temelinde birlik, beraberlik ve inanç duygusu vardı. Bu hisleri kaybetmezsek her konuda başarıya ulaşırız” diye konuştu. Saraç, projenin anlatıcısı Talha Uğurluel’den Diyarbakır tarihi ile ilgili bir söyleşi dizisi yapmasını da rica etti.
Kaynak: IHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.