Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımı ile temeli atılan Çetintepe Barajı’nda çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor.
Baraj tamamlandığında 700 bin dönüm arazi suyun bereketine kavuşmuş olacak. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, beraberinde Gölbaşı Kaymakamı Suat Hatam, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ve DSİ Şube Müdürü Hakan Kaya ile birlikte Adıyaman’ın çehresini değiştirerek, ekonomik ve sosyal yönden gelişimini sağlayacak olan Çetintepe Barajı inşaatında incelemelerde bulundu. Çetintepe Barajı inşaat alanındaki çalışmaları yerinde inceleyen Vali Mahmut Demirtaş, yürütülen çalışmalarla ilgili DSİ Şube Müdürü Hakan Kaya’dan ayrıntılı bilgi alarak, DSİ yetkileri ile birlikte baraj gövdesini inceledi.
Çetintepe Barajı inşaat çalışmalarının seri bir şekilde devam etiğini kaydeden Vali Demirtaş, “510 metre uzunluğundaki ve 5 metre çapındaki derivasyon tüneli ile su alma ve vana odası şaftlarında betonlama çalışmaları bitirilmiş olup, çevirme seddesi marifetiyle su çevrilerek, derivasyon tünelinden dere yatağına derive edilmiştir. Gövde sıyırma ve dolusavak kazıları büyük ölçüde tamamlanmış olup, gövdedeki kapak perde enjeksiyonlarına başlanmıştır. Memba ve mansap batardolarında slurry-trench imalatları bitirilmiş olup, Baraj ana ulaşım taşın yollarında kazı çalışmaları devam ederek, su alma tüneli giriş portalı imalatları bitirilmiştir" dedi.
12 Milyon M3 dolgu hacmine sahip Çetintepe Barajının temelden yüksekliğinin 116 metre olduğunu ve inşaat çalışmalarında yüzde 18’lik fiziki bir gerçekleşme sağlandığını kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, “2018 yılı sonu itibariyle bitirilmesi hedeflenen dev projenin hizmete sunulması ile birlikte 700 bin dönümlük zirai arazi suyun bereketine kavuşmuş olacaktır. Çetintepe Barajıyla birlikte ilimizde devam eden diğer baraj ve sulama projelerinin de tamamlanmasıyla bu topraklara bereket gelecek, ilimizin sosyo-ekonomik yapısına ciddi katkılar sağlayacaktır. Kırsal alanda verimlilik ve istihdam imkanları artacak, ekonomik ve sosyal kalkınmanın ivmesi artırılarak, bölgeler arasındaki gelişmişlik farkı en aza indirilerek dışarıya giden tarımsal mevsimlik göç azalmış olacaktır. Bu büyük projelerle Adıyaman’da sulanmadık toprak bırakmayacağız. Adıyaman artık geleceğe daha da güvenle bakıyor.
Devam eden sulama projelerinin tamamen bitirilmesiyle ilimizin 2023 hedeflerine ulaşımı daha da kolaylaşacaktır. İnşallah arzu ettiğimiz sürede ve şekilde bu barajı bitirir ve Adıyaman’ın bereketli topraklarını suyla buluştururuz" dedi.
Kaynak: IHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.