Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Çevre ve Geri Dönüşüm’ isimli seminerde öğretmenler ve vatandaşlar bilgilendirildi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği işbirliğiyle Gaziosmanpaşa GOPARK Junior Salon’da ‘Çevre ve Geri Dönüşüm’ isimli seminer düzenlendi. Seminere okul müdürleri, okul müdür yardımcıları, öğretmenler ve çevre gönüllüsü vatandaşlar katıldı. Seminerde Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Bölüm Başkanı Prof. Dr. Güleda Engin, Yrd. Doç. Dr. Gamze Varank ve Doç. Dr. Ömer Apaydın temiz enerji ve su kaynakları, katı atıklar ve geri dönüşebilir atıklar konuları hakkında sunumlar yaptı.
Seminerde küresel ısınma, su ve enerji kaynakları konusu katılımcılara anlatan Prof. Dr. Güleda Engin, “Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından çevre kirliliği ve geri dönüşüm üzerine bir seminer düzenledi. Bizim için en önemli olan tarafı ise buraya öğretmenlerin davet edilmiş olmasıydı” dedi.
Öğretmenlerin önemli olduğuna dikkat çeken Engin, “Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen çevre kirliliği ve geri dönüşüm üzerine yapılan bir eğitim seminerine katılmış durumdayız. Biz Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Bölümünden üç hoca olarak katıldık. Biz burada katı atıkların ve geri dönüşümün önemi hakkında bu eğitim seminerinde konuşacağız. Burada en önemli olan bu eğitimin öğretmenlere yönelik olmasıdır. Çünkü, öğretmenlerimiz öğrencilerimize bu bilgileri aktarmış olacaklar. Biliyorsunuz çocuklar yaşken eğilir. Daha genç yaşlarındayken bu bilgilerle donanmış bir şekilde büyürlerse eminim ki daha iyi bir toplumla ve daha iyi bir çevreci, sağduyulu bireylerle bu ülkemizi geliştirmiş olacağız” diye konuştu.
“ATIK YAĞLARIMIZI EVİMİZDE KESİNLİKLE TOPLAMAMIZ GEREKİYOR”
Engin, “Şimdi her şeyde en önemli olan insanların bilinçlenmesidir. Biz bu bilinci sağlamadığımız sürece istediğimiz kadar eğitim verelim, onları gerçek hayata ulaştırmış olmayacağız. Geri dönüşüm denilince akla gelen ilk şey bunu kaynakta yapıyor olmamız. Yani evlerimizde, az önce hocalarımızdan bir tanesi katı atıklarını anlattı içindeki bileşenleri, organik atıklar, camlar, kağıt atıklar ve diğer metal atıklarımızı ayırmamız gerekiyor. Bunların yanında atık yağlarımızı toplamamız gerekiyor. Çünkü, bunlar suya karıştığı zaman Türkiye’nin en önemli kaynağı olan su kaynaklarını çok olumsuz bir yönde etkilemiş oluyoruz. Bu yüzden kesinlikle önemli nokta olan evimizin içinde toplamamız gerekiyor. Biz bunları elimizden geldiğince aktarmaya çalıştık” şeklinde konuştu.
Seminerin sonunda Gaziosmanpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Beşir Açıkça, seminere katılarak katılımcıları bilgilendiren öğretim üyelerine ödüllerini takdim etti.
Kaynak: IHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.