Didim Kaymakamlığı ve Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla otizm teşhisi konulan çocuklar için Gazi İlkokulunda özel sınıf açıldı.
Didim Kaymakamlığı ve Didim İlçe Milli eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla Otizm teşhisi konulan çocuklar için Gazi İlkokulunda özel sınıf açıldı. 2014-2015 Eğitim Öğretim yılının ikinci yarısında açılan özel sınıf için İsmihan Manav adlı velinin de girişimleri neticesinde, Okul Özel Eğitim Öğretmenin atanmasıyla özel bir sınıf oluşturuldu.
İlçe genelinde yapılan tarama neticesinde 4 öğrenci özel eğitim sınıfında Özel Eğitim Öğretmenleri Mehmet Keskin ve Selda Ergiler tarafından birer saatlik arayla birebir eğitim veriliyor. 2 Nisan Dünya Otizmle Farkındalık günü dolayısıyla Okul yönetimi tarafından Velilerin ve Okul idaresinin katılımıyla Özel Eğitim sınıfında Otizmli öğrencilerle birlikte pasta kesildi ve öğrencilerle bir araya gelindi.
Gazi İlkokulu bünyesinde açılan sınıfta öğretmen olarak görev yapan Özel Eğitim Öğretmen Mehmet Keskin haftada 5 gün öğrencilerin kendilerini geliştirmesi noktasında eğitimler verildiğini ifade ederek, “Sınıfımız yeni açıldı. 3 erkek bir kız öğrencimiz var. Burada öz bakım becerilerine yönelik alıcı ifadelerine yönelik, eşleme çalışmaları, sosyal becerilerinin gelişmesi ve boyama çalışmaları yapılıyor. Onların kendini geliştirme noktasında eğitimi veriyoruz. Haftada 5 gün veriliyor. Hafta sonu ve yaz tatili hariç 9 ay eğitim verilecek. Sınıf yeni velilerden aldığımız tepkiler olumlu, kendileri de durumdan memnunlar” diye konuştu.
“ İMKÂNLARIN DAHA ÇOK SUNULMASI İSTİYORUZ”
Veliler adına konuşan İsmihan Manav ise, veliler olarak bu tür bir sınıfı açılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bu sınıf varmış ama hayaliymiş; böyle sınıf açılmasından çok mutluyuz. Bizim çocuklarımız diğer çocuklar gibi eğitim alamıyordu. Böyle bir imkan verildiği için çok mutluyuz. Bu imkânların daha çok sunulması ve yardımcı olmalarını bekliyoruz. Anlatılmaz bir duygu. Çocuğum daha güzel cümleler kurmaya başladı; sosyal hayatı daha güzel olmaya başladı. Eskiyle kıyaslandığında daha çok iyi durumda” dedi.
“AMACIMIZ OTİZMLİ ÇOCUKLARI TOPLUMA KAZANDIRMAK
Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut ise Özel Eğitim Müfredatı çerçevesinde otizmle çocuklara eğitim verildiğini belirterek “2014-2015 eğitim öğretim yılı başında özel eğitim öğrenciler için çalışmalara başladık. Başlangıçta 5 tane okulumuzda sınıfımız vardı; otizmli sınıfımız vardı ama gerekli materyallerimiz ve öğretmenimiz yoktu. Geçen ay bu sınıfı açtık. Öğretmenimiz geldi. Biz özel eğitime gereksinim duyan çocuklarımızla ilgileniyoruz çünkü eksiği olan çocuklarımızın da topluma kazandırılması gerekiyor. Bu sınıflarda özel eğitim müfredatı çerçevesinde bire bir eğitimlerini alıyorlar. İlk baştaki hedefimiz çocuklarımızı topluma kazandırmak, sosyalleşmelerini sağlamak daha sonra da öğrenebilecekleri bilgileri vermeye çalışıyoruz“ dedi.
Turgut, Didim’de özel eğitim alan 61, Otizm sınıfında ise 4 çocuğun eğitim aldığını ve araştırmalara da başladıklarını belirterek “Didim’de şu an 61 tane özel eğitim alan öğrencimiz var; değişik okullarda eğitim alıyorlar. Şimdi otizm sınıfında 4 öğrencimiz var. Daha çok olduğunuz biliyoruz araştırmamız sürüyor. Bu öğrencileri de okullara kazandırmak istiyoruz. Velilerde çocukların eksikliklerini bilmiyorlardı zamanında bununla ilgili farkındalık çalışması yapılmadığı için onlarda çocukların eksiklerini fazla bilmiyorlardı. Şimdi farkındalık çalışması yapılıp okullara kazandırıldığında çocukların eğitim alması gerektiğini kabullenmeye başladılar” diye konuştu.
Kaynak: IHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.