Kolay Mikrodalga Temizleme: Islak bir bulaşık süngerinin üzerine biraz deterjan sıkın ve biraz ovalayın. Süngeri mikro dalganın içerisine koyarak minimum seviyede yaklaşık 30 saniye bekletin. Daha sonra mikrodalgayı açarak beklettiğiniz sünger ile içini iyice silin. Bu sayede mikrodalga fırını kolayca tertemiz yapabilirsiniz. Ayrıca süngerinizde bulunun mikropları ve kötü kokuları da yok etmiş olursunuz.
Koltuk ve Minder Temizliği: Ne kadar temiz tutmaya çalışsanız da bir müddet sonra koltuklar ve minderler kirlenmektedir. Onları eski haline getirmek için ise size lazım olan sadece kabartma tozu. Kabartma tozunu koltuğunuzun veya minderinizin üzerine serpiştirin ve birkaç saat bu şekilde bekletin. Ardından elektrikli süpürge ile çekerek alın. Kir ve izler yok olacaktır. Eski kanepelerinizde de bu yöntemi rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Doğrama Tahtası Temizleme: Belirli kullanımdan sonra doğrama tahtaları kirlenir ve ne kadar yıkansa da kötü kokular gelir. Temizlemek için tahtanız üzerine bir miktar tuz serpiştirerek ortadan kestiğiniz limon ile iyice silin ve son olarak sıcak su ile yıkayın.
Ekmek Kızartma Makinesi Temizleme: Ekmek kızartma makinelerinde en büyük sorun ulaşılamayan noktaları temizlemektir. Eski bir dış fırçasını iyice yıkadıktan sonra bu zor noktalara diş fırçası ile ulaşabilir ve tam bir temizlik yapabilirsiniz.
Banyo Ve Lavabo Musluklarını Temizleme: Kaçınılmaz olan su lekeleri musluk temizliğini sürekli hale getirmektedir. Ancak muslukları bal mumu kağıdı ile silerseniz uzun süre leke tutmadığını görürsünüz. Pratik Ütü Temizleme: Kireçli sularda dolayı ütüler bir müddet sonra deforme olmaktadır. Ancak bu pratik yöntem ütülerinizi kurtaracaktır. Ütü masasının üzerine bir kağıt serin ve kağıdın üzerine biraz tuz serpin. Ütünüz de su koymadan ve buhar işlemini açmadan son ayara getirerek ütünüzü üzerinde gezdirin ve bekletin. Ütü temizlemek için harika bir yöntemdir.
Gümüş Eşyaları Temiz Saklamak: Gümüş eşyalarınızı muhafaza ederken kalıcı lekeler oluşmaması için gazlı bere sarılı bir tebeşir ile muhafaza ederseniz hem parlaklığını korumuş hemde leke oluşmasını önlemiş olursunuz.
Yağ Lekelerinden Kurtaran Çözüm: Yağ lekelerini parçaladığınız tebeşir tozları ile geçirebilirsiniz. Tebeşiri lekeye sürün ve üstüne tozundan çok az serpiştirin. Bir kaç saat içerisinde tebeşir yağı tamamen kıyafetten emecektir. Eğer yeni oluşmuş lekeler üzerinde denerseniz daha iyi sonuçlar alırsınız. Panjur Temizliği: Panjurları temizlemek zor ve uzun zaman alan bir iştir. Ancak parçaları elinize geçireceğiniz bir çorap yardımıyla hiçbir leke bırakmadan tek tek rahatça temizleyebilirsiniz. Kızartma tavası temizleme: Tuz ile tava temizlemek tava temizliğindeki en pratik yöntemdir. Tuz yağı emer ve yanmış yiyecek artıklarını temizler. Tavaya bir miktar tuz serpiştirin ve bekleyin. Daha sonra ovarak rahatça temizleyin..
Halı Ve Koltuk Lekesi Temizleme: Hele bazen yeni halınızda bir leke oluştuysa içiniz gider. Ancak çözümü oldukça basit. Bir camsil şişesine yada fıs fıs şişesi içerisine bir miktar sirke ve su ekleyin. İyice karıştırarak halı üzerindeki lekeli kısıma püskürtün ve lekeniz üzerini ıslak bir bezle örtün. Buhar modunda ütüyü 30 saniye boyunca bezin üzerinde gezdirin. Lekelere elveda diyebilirsiniz. Lavabo Temizliği: Eski bir diş fırçası ve soda yardımıyla lavabonun içini ve delik kısmını temizleyin. Ardından bir kaç dilim limonu deliğe koyun ve normal su ile iyice yıkayın. Pencere Temizliği: Pencereleri her zaman temizlediğiniz maddeler ile temizleyin ancak silmek için gazete kullanırsanız tüm lekeler kaybolacak ve pırıl pırıl pencerelere sahip olacaksınız.
Evdeki Kötü Kokularda Kurtulma: Bir kap içerisine vanilya ekstraktı ekleyin daha sonra ön ısıtma ayarında fırınınıza ekleyin. Evin içerisi sihirli bir aroma ile kokacak ve evdeki tüm kötü kokular gidecektir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.