Çarşı SAMEK Merkezi’nde devam eden dil eğitimlerine katılan geçici mülteciler, sosyal adaptasyon için Türkçe’nin önemine vurgu yapıyor. Kardeş ülkelerden gelen misafirler ayrıca dil eğitimlerinde SAMEK’lerin önemli bir misyonu yerine getirdiklerini ifade ediyor.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda geçici mültecilere yönelik başlatılan Türkçe dil eğitimleri devam ediyor. Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeni ile Türkiye’ye sığınan misafirler sosyal adaptasyon açısından Türkçe öğrenmenin önemine vurgu yaparken; bu konuda SAMEK Eğitim Merkezlerinin önemli bir misyonu yerine getirdiğini vurguluyor. Yaşanan kanlı iç savaş nedeniyle Suriye’den Türkiye’ye gelmek zorunda kaldıklarını ifade eden Suriyeli Resim Öğretmeni Firyal Mecit, “Türkçe öğrenmek gündelik hayatta bizlere önemli avantajlar sağlıyor. Türkiye’yi çok seviyorum. İnsanları çok cana yakın. Huzur ve mutluluk içerisinde devam eden hayatları var. Bize bu imkanı veren yöneticilere teşekkür ediyorum. İnşallah Suriye’deki şartların düzelmesiyle topraklarımıza dönmek istiyoruz” diye konuştu.
Suriyeli Akademisyen Abdulhamit Mecit ise, “Yeni şeyler öğrenmekten daima mutluluk duydum. Türkçe’yi de öğrenerek buradaki yaşama adapte olmak daha da kolaylaşıyor. SAMEK ile Türkçe öğrenme konusunda önemli mesafeler aldık. Bu imkanı sağladıkları için teşekkür diyorum. Farklı ülkelerde de bulundum. Ancak Türkiye’deki huzuru hiçbir yerde bulamadım” dedi. Matematik Öğretmeni Muhanned Medit, “Kanlı bir savaştan kaçarak bu topraklara sığındık. Türkiye’ye teşekkür ediyoruz. Hayata tutunabilmek için en önemli konu dil. Türkçe’yi anlayabilmek ve konuşabilme için eğitimlere katılıyoruz. İnsanlarla iletişimimiz daha da kolaylaşıyor. Türkiye’de çok güzel bir huzur ortamı var. Bu huzur bir gün bizim topraklarımıza da geldiğinde ülkelerimize döneceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: IHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.