Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından sektörel sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla düzenlenen meslek komiteleri istişare toplantıları devam ediyor.
İnşaat sektöründen temsilcilerin yer aldığı 41, 42, 49 ve 50. meslek komitelerinin toplantısı KTO Başkanı Selçuk Öztürk, meslek komiteleri üyeleri ve komiteye bağlı çok sayıda oda üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi. KTO Başkanı Selçuk Öztürk, toplantının açılışında yaptığı konuşmada gündemdeki ekonomik konular ve sektör ile ilgili değerlendirmede bulundu.
Başkan Öztürk, “Gelişmiş ve gelişmekte olan birçok ülkede olduğu gibi, inşaat sektörü gerek sağladığı katma değer, gerekse istihdam açısından Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden birisi olmuştur ve bundan sonrada olmayı sürdürecektir. İnşaat sektörü aynı zamanda ülkemizdeki ekonomik gidişatın en önemli göstergeleri arasında yer almaktadır. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmak istiyorsak imalat sanayimizle birlikte inşaat sektörümüz de daha güçlü hale getirmeliyiz. Sektörümüz GSMH’deki payı %5.7, istihdama katkısı ise % 7.7 civarındadır. İnşaat ana sektörü aslında 400 alt sektöre ulaşan, etkileyen bir sektör. Konya sektörde güçlü bir konumdadır. Son on yılda büyüyen ve devamlı gelişme içerisinde olan bir sektör. Bu gelişme ve büyüme devam ettiği müddetçe sektörün şehrimizde dinamizmini sürdüreceğini tahmin ediyoruz. Oda olarak yerel ekonomik verileri takip ederek ekonomide yaşanabilecek olumsuzluklara karşı sizleri uyarabilmek adına bir çalışma yürütüyoruz. Türkiye’de ilk defa yerel düzeyde güven endeksi yayınlamaktayız. 2012 Mart ayından itibaren; Konya Perakende Güven Endeksi, Konya Dış Ticaret ve Konya İstihdam İzleme bültenlerini, 2013 Eylül ayından itibaren de İnşaat Sektörü ve Hizmetler Sektörü Güven Endeksiçalışmalarımızı başlattık ve halen bu çalışmamız devam etmektedir. Bu noktada, sizin sektörünüz için oldukça önem arz eden İnşaat Sektörü Güven Endeksi çalışmamız, sektörünüzdeki mevcut durumu ve gelecek 3 aylık beklentileri yansıtmaktadır. Bu da bizlere, sektördeki fırsatları, daralmaları, negatif yada pozitif yönde oluşabilecek durumları önceden öngörebilme imkanı sağlamaktadır. Bu çalışmamızda yanımızda olup gerekli hassasiyeti gösterdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
KTO’nun danışmanlık hizmeti konusunda bilgi veren Başkan Öztürk, “KTO olarak bu dönemde üye odaklı hizmet anlayışımızla çalışıyoruz. Üyelerimizin sorunlarına çözüm getiriyoruz. 41, 42, 49 ve 50. komitelerimizin üyeleri komitelerinin sorunlarıyla yakından ilgilenmektedir. Üyelerimizin sorunları komitemiz vasıtasıyla yönetim kuruluna gelmekte ve çözüm üretme noktasında ortak hareket etmekteyiz. Bununla birlikte üye danışmanlığı hizmetimizden de bahsetmek istiyorum. İş ve çalışma hayatını yakından ilgilendiren kanunlarda son dönemde önemli değişiklikler meydana geldi. Gerçekleşen kanun ve mevzuat değişikliklerinden yeterince bilgi sahibi olmaları amacıyla üyelerimize yönelik ‘üye danışmanlığı’ hizmeti vermekteyiz. Oda üyelerimiz sorularını internet yoluyla veya yüz yüze danışmanlarına iletebilmektedir. Türk Ticaret Kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve Vergi Hukuku konularında iki yıldır üyelerimize hizmet vermekteyiz” diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından katılımcılar sektörleri ile ilgili görüş ve önerilerini paylaştı.
Kaynak: IHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.