Anaokulu öğrencileri, Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde TEMA’nın eğitim programı kapsamında minik elleriyle fidan dikti.
Minik öğrencilerin doğayı tanıyıp sevmelerini ve çevreye karşı farkındalık kazanmalarını sağlamayı amaçlayan Kapaklı Anaokulu’nda uygulanan Minik TEMA Eğitim Programı kapsamında öğrenciler, evde yetiştirdikleri bitkileri okul bahçesine dikti. Etkinlikte Kapaklı Tema yetkilileri Ali Ülger ve Bekir Karagöz de yer aldı.
Anaokulu öğrencilerinin, doğa ve ormanla ilgili öğrendikleri şarkıları coşkuyla seslendirmesi ile başlayan programda TEMA Vakfı Kapaklı Gönüllü Sorumlusu Ali Ülger, çocuklara yetiştirdikleri çiçekler ve doğayla ilgili sorular sordu. Minik TEMA’cılar daha sonra ’Tohum, Fidan, Ağaç’ oyunuyla eğlenceli dakikalar yaşadı.
Çiçek dikiminin ardından TEMA gönüllüsü olan öğrencilere rozetleri ve üyelik kartları verildi. TEMA Vakfı Kapaklı Gönüllü Sorumlusu Ali Ülger, öğrencilerden doğayı ve çevreyi koruyacaklarına dair söz aldı.
Çocukların en hızlı gelişim dönemlerinin 3-6 yaş arası olduğunu kaydeden okul yönetimi, "Çocukların bu dönemdeki deneyimleri, ömür boyu sahip olacakları değer yargılarını, alışkanlıkları ve kimliğini belirler. Dolayısıyla hayatın ilk yılları, çocuklara doğa sevgisi kazandırmak için iyi bir fırsattır. Çünkü ağaç yaşken eğilir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: IHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.