AÇIKLAMA GELDİ. BÜTÜN KISITLAMALAR O TARİHTE KALKIYOR.
Ağır h-astalarımız azaldıktan 15-20 gün sonra v*-fatlarımız azalıyor. Bu kısıtlamanın etkisinin çok kuvvetli olduğunu gözlemledik. Yaklaşık 1 aylık süreçte h-asta sayısı 7 binden bin 500 civarına düştü; bu çok güzel bir şey. Bu gelişmenin sürmesi için kısıtlamaların ben sürmesi kanısındayım” dedi. 15 ŞUBAT SONRASI KALDIRILMASI UYGUN OLACAKTIR’ Okullar ne zaman açılacak? Prof. Dr. İlhan, yılbaşı sürecinin de rakamlara olumsuz yansımayacağını umut ettiğini kaydederek, “Bu birkaç günlük rakamlar önemli. Bu hafta sonuna kadar yılbaşının olumsuz etkisi olup olmayacağını gözlemleyeceğiz. A-şılamaya da başlayacağız. Hepimizin olabildiğince gayret göstermesi lazım. Ne kadar az h-asta ve v-aka sayısı varken a-şılamaya başlarsak o kadar çok vatandaşımızı k-o-ro’nata sonu ve akşam kısıtlamasının çok etkili olduğunu hepimiz gözlemledik. Bir süre daha böyle gitmesinin ben doğru olacağını düşünüyorum. A-şının ilk dozunun yapılacağı zamanı 15 Ocak gibi düşünsek, ikinci doz 28 gün sonra yapılacak, 15 Şubat sonrasında kısıtlamaların kaldırılmasını düşünmek çok daha uygun olacaktır” ifadelerini kullandı.
BİNİN ALTINA DÜŞERSE OKULLAR AÇILABİLİR’ Okulların açılabileceği zamana ilişkin de değerlendirmede bulunan Prof. Dr. İlhan, şunları söyledi: “Eğitimin devamı hepimizin arzusu. 15 Şubat şu an için okulların açılması için bir öngörü olarak görünüyor; ama o tarih yaklaştığında tekrar değerlendirmek daha yerinde olacaktır. V-aka sayısı, h-asta sayısı aşağıya doğru yönelirse okullarımızı bir kademe dahilinde eylül-ekimde yapmış olduğumuz gibi açmak daha yerinde olacaktır. O dönemde de istemeyen velilerimiz için uzaktan eğitim seçeneğiyle gitmek daha yerinde olacaktır gibi görünüyor. Eylül-Ekim ayında velilerimiz, öğrencilerimiz kurallara uydu. Bizlerin de okullar açıldığında çocuklarımıza örnek olmamız gerekmektedir. Gerek hijyen gerek maske takmak gerekse fiziksel mesafe konusunda örnek olmalıyız. Aşılamada öncelikli ikinci grupta öğretmenlerimiz de yer almakta.
Bu sürece baktığımızda burada bulunan hocalarımızın da a-şılanmasıyla beraber eğitim kurumlarının açılması söz konusu olabilir kanısındayım. Rakamlarda iyi bir düzeyi esir aldık, gerek v-aka sayısında gerek h-asta sayısında. Bu aşağı iniş trendi devam ederse h-asta sayılarında binlerin altını görürsek, hasta sayımız belli illerimizde özellikle çok yoğun olmazsa okulların açılabileceğini rahatlıkla söylemek mümkün.” Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Prof. Dr. Kemalettin Aydın, kısıtlamalarla birlikte Türkiye’de k-1-9 salgınının önemli bir oranda kontrol edilebilir duruma geldiğini söyledi. Prof. Dr. Aydın, “Şu anda hastanelere müracaatlar önemli oranda düştü. Hastanelerimizde boş yataklarımız var. Yine yanı zamanda yoğun bakım ünitelerinde de boş yataklarımız söz konusu. Mesela Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne müracaat sayısı bin olurken, bugün 200 müracaat oluyor. Ankara genelinde de % 80 azaldı, rahatlama söz konusu” ifadelerini kullandı.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Haberdarım