AİLELER DİKKAT! KORKUNÇ! KURBANLARI ARASINDA İKİ TÜRK GENCİ DE VAR...
HER ÇOCUK İÇİN GEÇERLİ BİR TEHLİKE
Dr. Bülent Madi (Nöroloji Uzmanı): Oyunlar da masallar da beyindeki kaygı bölgesini etkileyen faktörlerdir. Mavi Balina oyunu beyin yönetimi temalı hem nörolojik, hem de psikolojik bir vaka. Beynin yönetimi düşündüğümüzden çok daha kolay bir iştir. Sohbet ederek bile beynin kaygı değerlerini ve o bölgeyi değiştirebilirsiniz. Çocuklarda bu durum daha da hassaslaşıyor. Bu sebeple çocukların hangi tip ailelerden geldikleri ya da hangi ülkeden oldukları önemli değil; bu tehlike herkes ve her çocuk için geçerli.”
AÇIK UÇLU İLETİŞİM ŞART
Emine Ergün (Pedagog): Mavi Balina’nın, çocukların zihinlerinin manipülasyonundaki en kritik noktalardan biri, oyunda çocuklardan kişisel bilgilerinin istenmesi ve ardından verilen komutları yerine getirmek istemediklerinde bu kişisel bilgiler aracılığıyla tehdit ya da şantaja maruz kalabilmeleri. Anne ve babaların çocuklarıyla açık uçlu bir iletişim kurmaları şarttır. Aradaki eleştirel veya duygusal bağ doğru kurulmazsa, çocuklar aileden uzaklaşmaya başlarlar. Bu noktada kendini yalnız hisseden çocuğun ilk yöneleceği yer sanal olgular olur.
ÇOCUK KENDİNİ DEĞERSİZ HİSSEDİYOR
Doç. Dr. Levent Eraslan (Sosyolog): Mavi Balina, yalnızlaşan çocuklar için ortaya çıkan sonuçlardan biri. Çocuğun hayal dünyasının en kuvvetli olduğu dönemler 10-15 yaş arasıdır ve bu dönemde farklı alanlarda yönlendirilmediğinde, zihin subliminal mesajlarla kolayca başka yönlere çekilir. Mavi Balina yalnız kalmış bir çocuğun kendini değersiz hissetmesi sonucu hayatına son vermesi eğrisiyle ilerliyor. Fakat bu tür oyunların bir başka versiyonu da öldürmeye teşvik edenleri.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Haberdarım