AKINCILAR DERNEĞİ GENEL BAŞKANI ÇINAR MUŞ’TA

Akıncılar Derneği Genel Başkanı Fahri Çınar, Muş’ta görev yapan yerel ve yaygın basın temsilcileri ile bir araya geldi.Kısa bir süre önce kurulan Akıncılar Derneği Muş Şube Başkanlığı tarafından basın...

Akıncılar Derneği Genel Başkanı Çınar Muş’ta

28 Mart 2015 Cumartesi 12:13

Akıncılar Derneği Genel Başkanı Fahri Çınar, Muş’ta görev yapan yerel ve yaygın basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Kısa bir süre önce kurulan Akıncılar Derneği Muş Şube Başkanlığı tarafından basınla tanışma toplantısı düzenlendi. Derneğin Genel Başkanı Fahri Çınar’ın da katıldığı toplantıda derneğin faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunuldu.

Genel Başkan Çınar, “Akıncılar Derneği 1975 yıllarının sonuna doğru kurulmuş bir dernek. Kurulduğu dönemden yaklaşık 1980 darbesine kadar 4,5 yıllık süreç içerisinde faaliyet göstermiş bir dernek. Türkiye’nin yaklaşık bin 500 il, ilçe, mahalle, köy ve belde bütün her tarafından teşkilatlanmış on binlerce üyesi olan geçmişte İslami çalışmalara damgasını vurmuş bir dernek. Yaklaşık 3 yıl önce Ankara merkezi olarak tekrar Akıncılar Derneğini kurduk. Geçmişte görev yapmış insanlarda var bugünün yeni kendi değerlerimizi, İslami değerleri anlatmak ve öğretmek adına yollara düştük. Bu manada faaliyet gösteriyoruz” dedi.

Gönüllülük esasına dayalı olarak faaliyet gösterdiklerini kaydeden Çınar, “Resmi olarak üye yapmıyoruz. Gençliğe hitap ettiğimiz için 18 yaşından küçüklerin resmi olarak üye olması mümkün değil. Gönülle üye şeklinde üye yapıyoruz. Buna da zaten yeni başladık. Dernek zaten yeniden kurulalı 3 yıl gibi bir süre oldu. Türkiye genelinde 15 ilde şubemiz var. Bu şubeler vesilesiyle bir şeyler yapmaya daha çok gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hükümetin başlattığı çözüm sürecine destek verdiklerini de sözlerine ekleyen Çınar, “Türkiye Cumhuriyetinin 1980 yıllarından beri yaşadığı dönem malum, bu kanın bir şekilde durması bu milletin tekrar bir araya gelmesi, az önce bahsettiğim Çanakkale savaşındaki ruhun tekrar bu milletin içine dönmesi adına olması gereken bir şeydi. Temel olarak biz halk millet olarak birleşmenin ve bütünleşmenin güçlü olmanın birlik olmanın yolunda bir engeldi. Bu manada atılmış çok önemli bir adım. Önemsenmesi gereken bir adımdı. İnşallah nihayete erer sonuca ere bu millet refaha ulaşır. Herkesin memnun olacağı bir atmosfer oluşur” diye konuştu.

Kaynak: IHA

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.