ATIK TESİSİNE KARŞI YÜRÜDÜLER

Kocaeli’nin Körfez ilçesi Hereke ve Dilovası ilçesi arasında bulunan Çerkeşli köyünde yapılması planlanan katı atık depolama tesisine karşı çıkan vatandaşlar eylem düzenlenedi.Yukarı Hereke’ye 3,5 kil...

Atık Tesisine Karşı Yürüdüler

29 Mart 2015 Pazar 14:18

Kocaeli’nin Körfez ilçesi Hereke ve Dilovası ilçesi arasında bulunan Çerkeşli köyünde yapılması planlanan katı atık depolama tesisine karşı çıkan vatandaşlar eylem düzenlenedi.

Yukarı Hereke’ye 3,5 kilometre mesafede Dilovası sınırında bulunan Çerkeşli köyüne yapılması planlanan katı atık depolama tesisi, iki ilçe halkını sokağa döktü. Cüruf depolama alanı yapılacağı ve demir çelik fabrikasının cüruflarının getirilmesi iddiasına karşı Herekeliler eylem yaptı. Hereke Cumhuriyet meydanında toplanan kalabalık, ellerindeki pankartlarla sloganlar atarak Hereke içerisinde eylem yaptılar. Eylemciler yürüyüşün ardından bir basın açıklaması yaparak, konuyu gerekirse Cumhurbaşkanına kadar götüreceklerini ifade ettiler.

Açıklamada cürufları ve atık bertaraf tesisini istemediklerini belirttin Yukarı Hereke Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Emrah Öztürk, ”Dilovası, Köseler köyü ve Hereke ekseninde kurulmak istenen, çöp, katı atık bertaraf tesisi yapımına karşı yaptığımız bu yürüyüş yolun başıdır. Böyle bir gerçek karşısında bizlerde kayıtsız kalamazdık. Dernek yönetimim ve Hereke sevdalısı kardeşlerimle yaptığımız toplantıda yürüyüş kararını aldık. Bu çöp arıtma tesisinin bölgemizde yapılmaması için ne gerekiyorsa yapmaya karar verdik. Bu yürüyüşümüz küçük ama bir o kadar güçlü bir adımdır. Yetkililerden ricamız böyle bir tesisinin insan yaşamının olmadığı ücra bir bölgeye yapılmasıdır” ifadelerini kullandı.

Kalabalık basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: IHA

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.