BAŞKAN ÇERÇİ CBÜ’LÜ AKADEMİSYEN VE ÖĞRENCİLERLE ‘FİKİR MECLİSİ’NDE BULUŞTU
Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Fikir Meclisi Toplantısı kapsamında bir araya geldiği yabancı öğrencilere seslenerek, “Sizler Türkiye’nin gönüllü elçileri olacaksınız. Biz bütün insanları y...
01 Nisan 2015 Çarşamba 13:44
Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Fikir Meclisi Toplantısı kapsamında bir araya geldiği yabancı öğrencilere seslenerek, “Sizler Türkiye’nin gönüllü elçileri olacaksınız. Biz bütün insanları yaratandan ötürü seviyoruz. Bizim milletimizin tarihinde ırkçılık, ayrımcılık yoktur.” dedi.
Yunusemre ilçesini daha modern ve daha yaşanabilir şehir haline getirebilmek amacıyla başlatılan Fikir Meclisi Toplantılarının 6.’ncısı Saruhan Otel’de yapıldı. Toplantıya; Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve eşi Dr. Melek Çerçi, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Şule Uygur, Hakan Akgöl, Hakan Yılmazbaş, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat, Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Hüseyin Aktaş, İİBF Yabancı Öğrenci Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Şahin, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güven Şeker, Yrd. Doç. Dr. Murat Şahin ve yabancı uyruklu öğrenciler katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan CBÜ İktisadi Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Mıynat, “Belediye başkanın diğer bir ismi Şehrül Emin’dir. Yani şehrin emanet edildiği emin, güvenilir kişi demektir. Sayın başkanımız, bize kendi ülkelerinden emanet olarak gönderilen evlatlarını ve bizleri burada en iyi bir şekilde ağırlıyorlar. Sayın başkanımız eski bir Celal Bayar Üniversitesi mensubu 1994’ten 1998’e kadar Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yardımcı doçent olarak görev yaptı. O yönüyle de ayrıca Celal Bayar Üniversitesine karşı sosyal sorumluluk gereği kendisi bize ayrı bir önem verdiler. Üniversite 1992 yılında kuruldu. Celal Bayar Üniversitesi’nde 2014-2015 eğitim öğretim yılı itibariyle 44 bin 292 öğrencisi bulunuyor. Bu öğrencilerden 524 tanesi yabancı uyrukludur. 52 ülkeden öğrencimiz var. İnancımız ve kültürümüz gereği misafirlerimize gereken özeni gösteriyoruz ve onların her türlü sorunlarına önemle eğiliyoruz. Öğrencilerimizin sosyal entegrasyon sorunu, maddi sorunları, barınma sorunları, burs bulma gibi sorunları var. Bu sorunların aşılmasında kamu kurumları STK’larla yapacağımız ortak bir çalışma ile bu sorunları daha kolay aşabilirsek Manisa’daki yabancı öğrenci sayısını daha fazla artırabiliriz. Böylelikle hem Manisa’mız hem ülkemiz ve hem de üniversitemiz açısından da büyük kazanımlar elde etmiş oluruz.” diye konuştu
Mayıs ayının ilk haftasında bahar şenliği yapacaklarını ve bu şenlik kapsamında da yabancı uyruklu öğrenci festivali düzenleyeceklerini ifade eden Dekan Mıynat, Başkan Çerçi’den yabancı uyruklu öğrencilerin kendi ülkelerini tanıtmak adına kıyafet ve müzik aletlerini sergileyebilmeleri için yardımda bulunmasını isteyerek, konuşmasına son verdi. Fikir Meclisi’ne katılan yabancı uyruklu öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Başkan Çerçi, Yunusemre Belediyesi’nin bir yıllık belediye olduğunu, 2014 Mart ayında yapılan yerel seçimlerde seçimi kazanarak geldiklerinde belediyenin olmadığını ve sıfırdan belediyeyi çok kısa zamanda kurarak hizmet vermeye başladıklarını söyledi.
“HERKESİN FİKİR VE DÜŞÜNCELERİNİ ÖNEMSİYORUZ”
Başkan Çerçi, konuşmasına şöyle devam etti; “Yunusemre ilçemiz 205 bin nüfusu ile Manisa’daki ilçe belediyelerin içerisinde en büyük belediyedir. Biz bu istişare toplantılarını daha önce de yaptık. Bu toplantılarımızın adına fikir meclisi diyoruz. Birde Yunusemre Kent Konseyi var. Onlarda toplantılar yapıyorlar ve bu toplantılardan çıkan değişik fikirleri bize iletiyorlar. Bizim Yunusemre Belediyesi olarak yönetim anlayışımız bütün bu şehirde yaşayan yaşlı genç, kadın erkek, bütün insanlarımızın fikirlerini önemsiyoruz. Onların fikirleri onların düşünceleri bizlere rehberlik etsin, bizlere ışık olsun, yol göstersin istiyoruz. Katılımcı demokrasi, çoğulcu demokrasi dediğimiz de aslında budur. Bütün sivil toplum kuruluşlarının düşünceleri fikirleri ile daha iyi bir yönetim anlayışı nasıl oluşturabiliriz diye toplantılar yapıyoruz. Amacımız, bu şehri daha ileriye nasıl götürebiliriz, daha modern bir yaşam alanı nasıl kurabiliriz, bu şehirde yaşayan insanlarımızın zengin fakir, kadın erkek, öğrenci esnaf, işci memur, iş adamı sanayici onların sorunlarını dinleyip onlarla beraber bir fikir çatısı altında onların düşünce ve fikirleriyle bu şehri yönetmek istiyoruz. Zaten bu toplantılarımızın da asıl amacı budur.”
“SİZLER TÜRKİYE’NİN GÖNÜLLÜ ELÇİLERİ OLACAKSINIZ”
Yurt dışından, değişik ülkelerden gelerek CBÜ’de öğrenim gören öğrencilerle beraber olmayı çok istedikleri için böylesi bir toplantıyı gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Çerçi, “Bugün yurt dışından değişik ülkelerden gelmiş genç kardeşlerimizle birlikteyiz. Bugün bu toplantıyı da sizlerle beraber yaptık. Bu toplantıda sorunlarınız, fikirleriniz, düşünceleriniz varsa onları da sizlerden dinlemek isteriz. Yunusemre için Manisa için daha güzel bir şehir için neler yapılabilir, sizlerin sorunları nelerdir bunları bilmek isteriz. Aynen sizler gibi İstanbul’da doktor olan eşimle beraber öğrencilik yaptık. Benim mesleğim tıp. Öğrenicinin sorunlarını, ihtiyaçlarını biliriz. Sizin sorunlarınızı fikirlerinizi dinlemek için varız. Başka ülkelerden şehrimize öğrenim görmeye geldiniz. O ülkelerden belki bizler için ışık olabilecek tecrübeler olabilir. Türkiye batının doğusu, doğunun da batısıdır. Yani Türkiye batıdan geldiğiniz de doğuya, doğudan geldiğinizde ise batıya açılan bir kapıdır. Türkiye’nin yüz yıllardır oluşturduğu bir devlet tecrübesi vardır. Bizim millet olarak tarihten gelen büyük bir kültürümüz ve medeniyetimiz var. Bazılarınız belki de Türkiye’de doktora ya da mastır yapacaksınız. Ya da gerek kendi ülkenize gerekse başka ülkelere döndüğünüzde Türkiye elçisi olacaksınız. Türkiye’yi temsil edeceksiniz. Türkçeyi biliyorsunuz dolayısıyla Türkiye’nin gönüllü elçileri olacaksınız. Bizler sizleri çok önemsiyoruz. Sizin barınma sorunlarınız, ekonomik sorunlar, uyum sorunları varsa bizim çözeceklerimizi bize üniversitenin çözebileceği bir konuysa üniversiteye iletmenizde fayda var. Belediye olarak elimizden gelen desteği veririz.” diye konuştu.
“BİZ GELECEK NESİLLER İÇİN YANİ SİZLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Başkan Çerçi, konuşmasını şöyle tamamladı: “Biz yaratılanı severiz yaratandan ötürü. Bu söz Yunusemre’ye ait. Bizim belediyemizin ismi Yunusemre. Biz bütün insanları seviyoruz. Çünkü biz Allah’ın yarattığı kullarıyız. Bizim milletimizin tarihinde ırkçılık ayrımcılık yoktur. Bu toplantıda sizlerin fikirlerini düşüncelerini aldık. İhtiyaçlarınızı öğrendik. Yapacağımız her şey gelecek nesiller için, yani sizler için. Biz topluma daha güzel ve faydalı insan yetiştirme peşindeyiz. Bizim derdimiz budur. Dünyada en değerli şey insana yapılan yatırımdır. Devletimiz, hükümetimiz ve biz bunu yapmaya çalışıyor.”
Başkan Çerçi’nin konuşmasından sonra toplantıya katılan yabancı uyruklu öğrenciler mikrofonu alarak tek tek sorunlarını, ihtiyaçlarını, fikir ve düşüncelerini dile getirdiler. Öğrencilerin sorunlarını ve düşüncelerini bir bir not alan Başkan Çerçi, Yunusemre Belediyesi olarak yapılması gereken her ne varsa belediye olarak yerine getirmeye hazır olduklarını kaydetti.
Kaynak: IHA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Haberdarım
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.