BESYO ÖĞRENCİLERİ VİNSAN SPOR TESİSLERİ’Nİ GEZDİ

Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu(BESYO) Spor Yöneticiliği öğrencileri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli spor tesisleri arasında yer alan Vinsan yerleşkesini gezdi.Okut...

Besyo Öğrencileri Vinsan Spor Tesisleri’ni Gezdi

29 Mart 2015 Pazar 10:08

Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu(BESYO) Spor Yöneticiliği öğrencileri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli spor tesisleri arasında yer alan Vinsan yerleşkesini gezdi.

Okutman Aykut Çetinaslan nezaretinde Vinsan yerleşkesinde incelemelerde bulunan öğrencilere, Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Doğa Ergün tesislerle ilgili detaylı bilgi verdi. Geleceğin spor yöneticileri ziyaret sayesinde, bir spor tesisinde olması gereken donanım ve gereklilikleri yakından görme fırsatı buldu.

BESYO Spor Yöneticiliği öğrencileri müfredatlarında bulunan “Spor Tesisi İşletmeciliği Dersi”ni uygulamalı olarak Vinsan Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Öğrenciler incelemelerine, aynı zamanda ulusal müsabakalara ev sahipliği yapan, Cimnastik Salonu ile başladı. Şube müdürü Ergün, öğrencilere bin 200 metrekarelik tesisle ilgili bilgi aktardı. Salonda, track trambolin, kız paraleli, paralel, halka, ritmik cimnastik minderi, denge tahtası, kulplu beygir, atlama beygiri ve plates toplarının yer aldığını söyleyen Ergün, tesisin bu ekipman sayesinde olimpik müsabakalar için tam donanım elde ettiğini kaydetti.

Ergün, Cimnastik Salonu’ndan son dönemde Kocaeli’nin yanı sıra Mersin, İzmir ve Ankara’daki kulüplerin de yararlandığını bildirdi. Tesisin donanımına atıfta bulunan Ergün, “Buraya gelen tüm sporcular gerekli tüm donanımı bulduğu için en iyi şekilde antrenman yapma fırsatı yakalıyor. Türkiye Cimnastik Federasyonu da önemli müsabakalarını bu nedenle tesisimizde gerçekleştiriyor” dedi.

Öğrenciler Cimnastik Salonu’nun ardından Vinsan tesislerinde bulunan Halter Salonu, Yüzme Havuzu, Basketbol ve Voleybol sahaları ile Suni ve Doğal Çim Futbol Sahaları’nı gezdi. Ergün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun amatör spor ve sporcuya verdiği öneme değinerek, “Özellikle burada bulunan suni ve doğal çim sahalarımız amatör sporcuların büyük şansı olmuştur. Bu sahalar Kocaeli amatörünün yükünü kaldıran sahalardır” şeklinde konuştu.

Okutman Aykut Çetinaslan ise öğrencilerinden kendilerine gösterilen Büyükşehir tesislerini iyi not etmelerini istedi. Bir spor tesisinin tam donanımlı olması gerektiğine dikkat çeken Çetinaslan, “Vinsan tesislerinde spor için gerekli her türlü ekipman ve kolaylık düşünülmüş. Olası aksaklıklar için ise bir B planı hazırlanmış. Gelecekte spor yöneticisi olacak öğrencilerimin böyle bir tesisteki incelemelerinin, bilgi birikimleri açısından olumlu olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerim için bu tesisleri gezmek iyi bir tecrübe oldu” şeklinde konuştu.

BESYO Spor Yöneticiliği öğrencileri Vinsan tesislerinin ardından yine Büyükşehir Belediyesi’ne ait ve sporcu fabrikası olarak bilinen SEKASEM ile 50. Yıl Spor Tesisleri’ni de ziyaret etti.

Kaynak: IHA

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.