BEYŞEHİR’DE OKULLARDA GERİ DÖNÜŞÜM SEMİNERİ

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, ilkokullarda öğrenim gören öğrencilere “Geri dönüşüm” konusunda eğitim semineri verildi.Beyşehir Belediyesi’ne bağlı yerleşim sınırları içerisinde bulunan ambalaj atıklar...

Beyşehir’de Okullarda Geri Dönüşüm Semineri

30 Mart 2015 Pazartesi 15:43

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, ilkokullarda öğrenim gören öğrencilere “Geri dönüşüm” konusunda eğitim semineri verildi.

Beyşehir Belediyesi’ne bağlı yerleşim sınırları içerisinde bulunan ambalaj atıklarını toplama işini yürüten Dönüşüm Sanayi, “Ağaç yaş iken eğilir” ilkesinden hareketle Beyşehir’de pilot okul seçilen okullarda geri dönüşümle ilgili seminerler verdi.

Çevre mühendisleri Tuba Şen ile Necip Balkaya tarafından pilot okullar Şehit Osman Çınar, Cumhuriyet, Atatürk, Bahçelievler Kasapoğlu, Gazi, Huğlu Fatih ve Üzümlü Şehit Ümütkesmez ilkokullarında ambalaj atıklarının geri dönüşümü hakkında verilen seminer ile çocuklarda daha küçük yaşlarda iken çevre bilinci oluşturulması hedeflendi. Seminerde, öğrencilere gelişen dünya ile birlikte hammadde ihtiyacının sürekli arttığı, buna paralel olarak da doğal kaynakların hızla azaldığı aktarıldı. Doğal kaynakların korunması için ambalaj atıklarının çöpten ayrılarak ambalaj atığı konteynerlere atılması gerektiği ifade edildi.

Dönüşüm Sanayi Genel Müdürü Furkan Girgin ise, yaptığı açıklamada, ilçe genelinde 153 konteyner dağıtıldığını, bu konteynerler içerisine bırakılan ambalaj atıklarının ise gün içerisinde belli saatlerde toplanıp tesislere getirildiğini belirtti.

Kaynak: IHA

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.