BUNU ÖĞRENDİKTEN SONRA FİLİZLENEN SARIMSAKLARI ASLA ÇÖPE ATMAYACAKSINIZ
Bunu Öğrendikten Sonra Filizlenen Sarımsakları Asla Çöpe Atmayacaksınız
05 Ocak 2018 Cuma 18:47
Bazen biraz nem, biraz güneş bile sarımsakları muhafaza ettiğiniz yerde filizlenmesini sağlayabiliyor. Filizlendiği zaman tabi haliyle acaba artık yemek zararlı mı diye insanı bir endişe alıyor. Ama sakın endişelenmeyin.Filizlenen sarımsak asla zararlı değildir. Aksine normal sarımsak bile daha fazla faydalıdır. Bu yüzden sakın filizlenen sarımsağı çöpe atmayın.
Filizlenen sarımsak antioksidan zenginidir. Öyle ki filizlenen sarımsaktaki antioksidan miktarı filizlenmemiş normal sarımsağa göre daha fazladır.Ve sarımsak filizlendiğinde insanlar için oldukça faydalı kimyasallar üretir. Sarımsak ne kadar olgunlaşırsa içerisindeki antioksidan miktarı da o ölçüde artar.
Sarımsak bildiğini üzere en doğal antibiyotik. İyi gelmediği rahatsızlık yok. Her derde deva. Özellikle damar tıkanıklığı, kulak enfeksiyonları, yaşlanma süreci, soğuk algınlığı, vücudun direncini arttırmaktan, zindelik vermesine kadar sayısız faydası olduğu bilimsel çalışmalarca ispatlanmıştır.Filizlenen sarımsak da bunların yanında virüsleri önleyerek kanseri engellediği gözlemlenmiştir. Filizlenmiş sarımsak damarlarda tıkanıklığı önler. Kalp rahatsızlıkları riskini azaltır. Bu yüzden mutlaka tüketmelisiniz.
Peki, evde sarımsak nasıl filizlendirilir? Bir kabın içerisine az miktarda su koyun. Sarımsağı suya hafifçe değecek şekilde kabın içerisine koyun. Kabı cam önüne, güneş alacak şekilde yerleştirin.1 hafta kadar bekletin. Çok geçmeden, kısa bir sürede filizlendiğini göreceksiniz. Sarımsağın Sağlığımıza Yararları Yukarıda belirtildiği gibi, tüketilen sarımsağın besin değeri ihmal edilecek değerde olmasına karşın, sağlığımıza yararlı etkileri çok fazladır. Şöyle ki;
Sarmısak, bedenin bağışıklık sistemini uyarır: yani antibiyotiklere benzer etkiler yaparak bedendeki enfeksiyonlara karşı savaşır: Bu bağlamda nezle, soğuk algınlığı, uçuk; mide, bağırsak ve mantar iltihapları, arpacık gibi bakteri, virüs ve mantarların oluşturduğu enfeksiyonlar sayılabilir.Kandaki kolesterol düzeyini düşürür: Yapılan araştırmalar, günde iki diş sarımsak yiyen kişilerin kolesterol düzeyinde, kısa dönemde %10’luk düşüşlerin gerçekleştiğini ortaya koymuştur.Sarmısak, kanı sulandırır ve kan dolaşımını hızlandırır: Bu sayede sarmısak, kalp krizi ya da felç geçirmeye neden olabilecek damar tıkanıklıklarını önler. Yüksek tansiyonu düşürür: Araştırmalar, makul düzeyde sarmısak alımının bile bu etkiyi sağladığını göstermektedir.
Sarmısak, kan sekerinin düzeyini düşürür: Bu sayede bazı şeker hastalarına sarmısak yemenin iyi geldiği yapılan bilimsel araştırmalarla saptanmıştır. Bedenin kansere yakalanma rizikosunu azaltır. Yapılan araştırmalarda sarmısak tüketen kişilerde, özellikle mide kanserine yakalanma tehlikesinin azaldığı belirlenmiştirSarmısak kronik bronşiti önler, etkisini azaltır. Balgam, idrar, safra ve gaz söktürücüdür. İştahı açar ve sindirimi kolaylaştırır. Sarmısağın, afrodizyak (cinsel gücü artırıcı) etkileri bulunduğu, Doğu ve Batı kültürlerinde savunulmaktadır.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Haberdarım
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.