ÇEKİRDEK HASTALIĞIN BİR NUMARALI DÜŞMANI
Bir su bardağının dörtte biri miktarında ayçekirdeği günlük E vitamini ihtiyacımızın yüzde 60’ından fazlasını içermektedir. Bu esansiyel vitamin, önemli bir antioksidan işlevi görmektedir ve dengeli düzeylerde bulunan E vitamini kalp damar hastalıklarından dolayı erken ölüm riskini toplamda daha fazla düşürülmesiyle bağlantılı bulunmuştur. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Baha Aydoğ, E vitamininin,beyin sağlığını ve hücre zarlarını kızarıklık ve şişmeye karşı korumak için serbest radikallerin temizlenmesine yardımcı olduğunu belirtiyor.
Fitosteroller sağlıklı kolesterol düzeylerini destekler: Ayçiçeği, yüksek düzeyde fitosterol içermektedir. Bu fitosteroller kolesterole benzer fiziksel özelliklere sahiptir; araştırmalar ayçekirdeğinin sağlıklı kolesterol düzeylerini desteklediğini pek çok kez göstermiştir.
Bir su bardağının dörtte biri miktarında ayçekirdeği, günlük tavsiye edilen magnezyum değerinin yüzde 25’inden daha fazlasını temin eder. Bu da beyniniz, kalbiniz, kaslarınız ve daha fazlası için koruma sağlar! Türkiye’de 65 yaş üzeri nüfusun yüzde 8’ine tekabül eden tahmini 400 bin kişinin Alzheimer hastalığına yakalandığı hesaplanmaktadır. Bu rakamın 2030 itibariyle iki kat ve 2050 itibariyle ise üç kattan daha fazla artacağı tahmin edilmekte
Zengin Magnezyum Kaynağı: Magnezyum eksikliği, kalp damar, sinir ve bağışıklık sistemlerini etkileyen çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.
Sağlıklı duygu durumunu destekler: Ayçiçeğindeki magnezyumun ilave bir faydası da vardır, sağlıklı bir duygu durumu sağlar. Yüz yılı aşkın bir süre önce, depresyonlu hastalara magnezyum sülfat verilmekteydi. Magnezyumun başarısı ve güvenli olması, onu değerli bir seçenek haline getirmiştir. Günümüzde magnezyum ruh sağlığına yönelik homeopatik terapilerde önemli bir rol oynamaktadır.
Selenyum içerir: Güçlü bir Antioksidan ve Tiroit Sağlığı için Mükemmel Ayçekirdeği esansiyel bir besin olan selenyum içermektedir. Çalışmalar, selenyumun antioksidan fonksiyonunda rol oynadığını ve vücuttaki kızarıklık ve şişkinliği azaltmaya yardımcı olduğunu göstermektedir. Ayçekirdeği aynı zamanda tiroit hormonunun metabolizmasında kritik bir role sahip olduğu yakın zamanda tespit edilmiştir. Selenyumun hasar gören hücrelerin DNA onarımını uyarma yeteneğine sahip olduğu da belirlenmiş
Çok fazla bilinmiyor olsa da kabak çekirdeği sağlığa pek çok faydası var. İşte kabak çekirdeğinin bilinmeyen faydaları...
- Kalın bağırsak kanseri riskini azaltır.
- İçerdiği E vitamini ile hücre zarının bozulmasını önler.
Kabak çekirdeği ciddi bir bağırsak kurdu düşürücüdür.
- Kabak çekirdeğinin iyi huylu prostat büyümesini önlediği tıbben kanıtlanmış ve kabul görmüştür.
- İdrar yolları bozukluklarına da faydalıdır.
- E vitamini geç yaşlanmamızı ve yaşlılığımızı genç gibi geçirmemizi sağlar.
- Kabızlık sorununu ortadan kaldırır.
- Su tutup şişerek tokluk hissi verir.
Kabak çekirdeği mineraller, esansiyel yağlar ve proteinler bakımından zengindir.
- Ayrıca içinde kemikler ve iştah için önemli bir madde çinko var. Bir bardak kabak çekirdeği günlük çinko, demir ve E vitamini ihtiyacımızın tamamını, yarım bardak kabak çekirdeği ise günlük magnezyum ihtiyacımızın tamamını karşılar.
- Omega 3 ve omega 6 içeriği beyin fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olur.
- Zihinsel gelişimi olumlu yönde etkiler.
- Arjinin adlı amino asit sayesinde nitrit oksik oluşumu ile damarların esnemesi ile ereksiyon ve kalp problemlerinde kullanılma potansiyeli yüksek olduğundan bu alanla ilaç yapım çalışmaları sürmektedir.
- Fosfor içerir. Fosfor kemik oluşumuna yardımcı olur, böbrek fonksiyonlarını düzenler.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Haberdarım