ÇOCUKLARIN DOĞRU BESLENMESİ

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Bozoğlu, aileleri, çocukların doğru beslenmesi konusunda uyardı.Çocukluk döneminde karşılaşılan yetersiz ve/veya de...

Çocukların Doğru Beslenmesi

01 Nisan 2015 Çarşamba 15:18

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Bozoğlu, aileleri, çocukların doğru beslenmesi konusunda uyardı.

Çocukluk döneminde karşılaşılan yetersiz ve/veya dengesiz beslenme sonucunda gelişim bozuklukları, zeka geriliği, bağışıklık sisteminde zayıflık gibi pek çok sağlık sorunu ortaya çıktığına vurgu yapan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr . Faruk Bozoğlu, çocukluk döneminde edinilen yanlış beslenme alışkanlıklarının, ileriki yaşlarda birçok hastalıklar için risk faktörü oluşturduğunu söyledi. Prof. Dr. Bozoğlu, “Sabah kahvaltısı yapmadan okula gitme alışkanlığı, katkı maddesi yüksek beslenme anlayışı ve ara öğünlerde yenilen abur cuburlar çocukların geleceğini riske atıyor. Sağlıklı bir yetişkin olmanın ilk şartı sağlıklı ve dengeli beslenen bir çocuk olmaktır. Anne babalara sesleniyorum; çocuklarınız “ne yerse odur” Çocuk yaşta zirai ilaç kalıntısı, antibiyotik, hormon ve katkı maddesi içermeyen besinleri öğretin, yönlendirin” dedi.

ORGANİK TAVUK PAZARI 6 YILDA 14 KAT BÜYÜDÜ

Organik tavukçuluk sektörü konusunda değerlendirmelerde bulunan Orvital Kurucu Ortağı ve Gıda Mühendisi Muharrem Doğan, Avrupa’ya göre organik tavuk tüketiminin ortalamanın gerisinde olduğunu belirtti. Buna rağmen, sektörün yine de büyük yol kat ettiğini kaydeden Doğan, Orvital olarak 2009 yılında girdikleri organik tavuk pazarın lideri konumunda üretimlerini sürdürdüklerini sözlerine ekledi. Doğan, geçen bu süre zarfında, sektörde yaşanan gelişime ve büyümeye şahitlik etmenin çok umut verici olduğunun altını çizerek, “O günden bu yana pazar 14 kat büyüdü. Bu pazarı bilinçli anneler ve onların talebine kulak veren zincir mağazalar büyüttü. Sağlıklı beslenme bilincinin artması için organik üretim yapan çiftçilerimizi cesaretlendirmeliyiz. Biz en büyük gücümüzü organik üretim yapan aile çiftliklerinden ve sözleşmeli tarım modelimizden alıyoruz” dedi.

Organik ürünlerin tüketiciye ulaştırılması konusunda mağazaların yaklaşımlarına ilişkin görüşlerini de aktaran Doğan, “Organik ürünler her geçen gün daha erişilebilir oluyor. Önemli olan organik üretim yapan üreticilerin sayılarının artması. Onlar üretsin biz onlara pazar yaratırız. Global marketler kadar yerel zincir mağazaların da organik ürünlere ilgisi arttı. Organik konusu fiyat odaklı olmaktan çıkıp bir bilincin göstergesi oldu. Bunu organik bakliyat, makarna ve et/sebze suyu ürettikten sonra daha net gözlemledik” diye konuştu.

Kaynak: IHA

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.