COĞRAFYA OLİMPİYATLARI’NDA SANKO KOLEJİ BAŞARISI

Özel Sanko Koleji 10. sınıf öğrencisi Bora Çarpınlıoğlu, İstanbul’da bir özel okulda düzenlenen “12. Coğrafya Olimpiyatları 4. Türkiye Seçmeleri, 4. ve Son Basamak Proje Sunum ve Savunma” sınavında Tü...

Coğrafya Olimpiyatları’nda Sanko Koleji Başarısı

31 Mart 2015 Salı 07:23

Özel Sanko Koleji 10. sınıf öğrencisi Bora Çarpınlıoğlu, İstanbul’da bir özel okulda düzenlenen “12. Coğrafya Olimpiyatları 4. Türkiye Seçmeleri, 4. ve Son Basamak Proje Sunum ve Savunma” sınavında Türkiye 5’ncisi oldu.

Özel Sanko Okulları’ndan yapılan açıklamada, 10 Ocak’ta başlayan 12. Coğrafya Olimpiyatları’nın 1. basamak sınavı 160 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. 42 öğrenci 1. basamak sınavını geçerek 12 Şubat’taki 2. basamak sınavına girdi.

2. basamak sınavını geçen 12 öğrenci, aynı gün öğleden sonra gerçekleşen 3. basamak sınavına katıldı. 8 öğrencinin katılma hakkı kazandığı 4. basamak sınavı Türkiye Final seçmeleri 29 Mart’ta İstanbul Enka Okulları’nda düzenlendi.

Özel Sanko Koleji öğrencisi Bora Çarpınlıoğlu, son basamak sınavı ve sunumunda Türkiye 5’incisi olarak Rusya’ya gidecek Türkiye Ulusal Takımında 1. yedek oldu.

Kaynak: IHA

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.