EBEVEYNLER İNTERNETTE EN ÇOK ÇOCUKLARLA İLGİLİ BİLGİ ARIYOR
DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, kendi internet kaynaklarını baz alarak siber dünyada en çok arama yapılan sosyal medya başlıklarını listeledi. Buna göre, “Ev Ödevleri, Olumsuz Davranışları Değiştirm...
03 Nisan 2015 Cuma 07:43
DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, kendi internet kaynaklarını baz alarak siber dünyada en çok arama yapılan sosyal medya başlıklarını listeledi. Buna göre, “Ev Ödevleri, Olumsuz Davranışları Değiştirme, Çocuklarda Korku, Çocuklarda Dil Becerisi ve Dikkat Eksikliği” en çok arama yapılan başlıklar oldu.
Dijital çağda, anne -baba olmanın zor olduğu belirtildi. Çocukların internet ve elektronik alet kullanımını kontrol atında tutmak için büyük bir çaba ve dikkat harcamak gerekiyor. Ancak ebeveynlik ve çocuklar hakkında merak edilen konular düşünüldüğünde anne ve babalar yine siber dünyaya sarılıyor.
DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü kendi web sitesini temel alarak internette en çok arama yapılan sosyal medya başlıklarının bir listesini çıkarttı. Listeye göre, en çok arama yapılan konuların neredeyse tamamının çocuk ve ebeveynlik üzerine olduğu görüldü.
DBE’nin yaptığı özel listelemeye göre, “Ev Ödevleri, Olumsuz Davranışları Değiştirme, Çocuklarda Korku, Çocuğunuzun Hafızasını Nasıl Geliştirebilirsiniz?, Anne Olmak ve Dönüm Noktası, Zeka Doğuştan mı Gelir Geliştirilebilir mi?, Çocuk ve Kitap, Çocuğu Tehlikelerden Korumak, Aileyle Birlikte Geçirilen Zamanın Çocuğa Katkıları, 0- 3 Yaş Çocuklar ve TV, Çocuklarda Dil Becerisi ve Dikkat Eksikliği” en çok arama yapılan başlıklar oldu. Ebeveynlerin çocuklarıyla ilgili konularda ilk olarak internete başvurduklarına dikkat çeken uzmanlar, bu nedenle web sitelerinde yer alan bilgilerin ve kaynaklarının dikkate alınmadan önce mutlaka doğruluğunun sorgulanmasını tavsiye ediyor.
DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü de ziyaretçilerinden gelen talepleri göz önüne alarak web sitesi; www.dbe.com.tr’yi yeniledi. Kullanıcıların ihtiyaç ve sorularına yardımcı olmak için yeniden tasarlanan site; DBE’nin güçlü yanlarını, sosyal sorumluluk ve araştırma alanındaki gelişmeleri de yansıtıyor.
Kaynak: IHA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Haberdarım
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.