EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN: "DEBİLERİNİN YÜKSELMESİYLE NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Karaağaç yolu Lozan Caddesindeki yol yapım çalışmalarına başladık ama debilerdeki yükseliş nedeniyle ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.Edirne Belediye Meclis Salonu...

Edirne Belediye Başkanı Gürkan: "Debilerinin Yükselmesiyle Ne Yapacağımızı Şaşırdık"

30 Mart 2015 Pazartesi 13:18

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Karaağaç yolu Lozan Caddesindeki yol yapım çalışmalarına başladık ama debilerdeki yükseliş nedeniyle ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

Edirne Belediye Meclis Salonunda basın toplantısı düzenleyen Başkan Gürkan, gündeme dair konuları ve projeleri anlatırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Edirne’deki nehir debilerinin artmasına yönelik konuşan Başkan Gürkan, yavaş bir yükseliş olduğunu ifade ederek, Meriç Nehri kenarındaki protokol evinin altını su bastığını söyledi.

Lozan Caddesinin yol yapım çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Başkan Gürkan, "Yolun taşlarını tek yönlü olarak sökmeye başladık. Valla ne yapacağız bilmiyorum, bende şaşırdım. Ama umuyorum ki çok fazla yükselmez. Felaket tellallığı yapmak istemem ama gidişatı çok parlak görmüyorum. Havalar ısınmaya başladı, Bulgaristan’da yoğun kar yağışı nedeniyle Arda Nehri’nin bu kadar yükselmesi de ona işaret. Nehirlerin durumunu tedbirli bir şekilde takip ediyoruz" dedi.

"YEMİŞ KAPANI HANI’NIN ÜZERİ ŞEFFAF KAPLANACAK"

Edirne Selimiye Meydanında bulunan Yemiş Kapanı Hanı’nın kurtarma kazı çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Gürkan, "Kurtarma kazısından sonra ortaya çıkan duruma göre karar verilecek. Ama genel eğilim, Yemiş Kapanı Hanı’nın geleceğe taşımak adına temel donatılarının paftalara işlenmesi ve üzerlerinin şeffaf bir biçimde kapatılarak, bir seyir alanı oluşturulmasıdır. Bu anlamda Selimiye Meydanını da güzel bir şekilde düzenlenmek istiyoruz. Kazıların 4-5 ay kadar sürmesi planlanıyor. Biz de yukarıdan başlayarak rekreasyon projesine başlayacağız" şeklinde konuştu.

"TUNCA SARAYİÇİ PROJESİ DSİ’NİN ONAYINI ALDI"

Belediye Başkanı Gürkan, Sarayiçi’nde yapılması planlanan Tunca projesine de değinerek, son halinin şekillendiğini söyledi. Belediye ve İl Özel İdaresinin beraber, Trakya Kalkınma Ajansı destekli bir proje hazırlandığına dikkat çeken Başkan Gürkan, 490 hektarlık Kırkpınar Sahasını da içine alan rekreasyon projesi gerçekleştireceklerini belirtti.

Projenin DSİ tarafından onaylandığının altını çizen Başkan Gürkan, "Orayı Kırkpınar fuar alanı ve sürekli yaşanacak bir yer ve eski özelliğinden mütevellit padişahın has bahçesi özelliklerini yansıtacak bir biçimde reklare ediyoruz. Projenin içinde suni göl, limanı, kayıkları şeklinde planlıyoruz. Proje hazırlaması bittiğinde sizinle paylaşacağım. Kırkpınar’ın bitiminde inşaatına başlamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

"ALTYAPI PROJE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"

Edirne’nin, altyapı konusunda ciddi eksileri olan bir şehir olduğunu dile getiren Başkan Gürkan, gerek yağmur suyu toplama, gerek kanalizasyon, su arıtma tesisi, çöplük, içme suyu şebekesi gibi çalışmaların projelerinin hazırlıklarını yaptıklarını söyledi.

Öte yandan, CHP’nin yaptığı ön seçime değinen Gürkan, Edirne’de birinci sırayı alan Okan Gaytancıoğlu, ikinci sıra adayı Erdin Bircan ve üçüncü sıraya seçilen Gürkan Güneser’in başarılarının devamını dileyerek tebriklerini iletti.

Kaynak: IHA

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.