ELEKTRİK KESİNTİLERİNDE ŞALTER İNDİRMEYE SON
Şalter indirme yönteminin elektrik geri geldiğinde cihazları ilkel olarak koruduğunu belirten Yurttaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evren Yurttaş, ancak kesintinin olduğu anda cihazları korumak için...
01 Nisan 2015 Çarşamba 09:08
Şalter indirme yönteminin elektrik geri geldiğinde cihazları ilkel olarak koruduğunu belirten Yurttaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evren Yurttaş, ancak kesintinin olduğu anda cihazları korumak için bu tarz bir çözümün uygulanamadığını söyledi.
Türkiye’nin birçok yerinde eş zamanlı ve uzun süreli elektrik kesintisi üzerine yetkililer vatandaşları şalterlerini indirmeleri konusunda uyardı. Bazı elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketleri de abonelerine mesaj gönddi. Voltaj dalgalanmalarının kombi ve beyaz eşyalarda çeşitli tahribatlara yol açtığını ifade eden Yurttaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evren Yurttaş, birçok kamu kuruluşları ise kendi kurumlarına elektrik geldiğinde şalterlerinin kapalı olmasına dikkat ettiğini söyledi. Şalterlerin kapalı tutulmasının herhangi bir elektrik kesintisinde dünyada uygulanan ilkel ama geleneksel bir koruma yöntemi olduğuna dikkat çeken Yurttaş, ancak elektrik kesintilerinde sadece elektrik geldiği anda değil, gittiği anda da peak diye tabir edilen anlık yüksek voltaj darbeleri meydana geldiğini söyledi.
ANİ VOLTAJ DÜŞMELERİNDE CİHAZLARINIZI KORUYUN
Anlık gel-gitlerin çok daha yüksek voltaj darbelerine sebep olduğuna dikkat çeken Yurttaş, “Elektrik kesintilerinin sebebi ne olursa olsun elektrikli cihazlarla zarar verdiği tüm otoriteler ve hatta elektrik konusunda teknik bilgisi olmayan vatandaşlar tarafından da bilinen bir bilgidir. Bu anlamda elektriğin geri dönüşü belki şalteri kapatarak geleneksel koruma yöntemiyle kısmen çözülebilse de kesintinin olduğu anda cihazları koruma anlamında bu tarz bir çözüm uygulanamamaktadır. Tüm bu olumsuz sonuçları ortadan kaldıran Türkiye’den sunulmuş bir çözüm olarak Trimbox cihazı vardır. Trimbox, anlık yüksek voltaj darbelerini absorbe ederek, elektrik gel-gitleri, yıldırım, trafo patlaması da dahil olmak üzere elektrikli cihazların korunmasını sağlamaktadır. TSE-BDS-0001-1 referans numarasıyla ilk TSE’li icad ünvanı alan ve Dolmabahçe Başbakanlık ofisi, Aselsan gibi stratejik yerlerde kullanımının yanı sıra dünyanın yüzde 60’ında markalaşmasını da tamamlamış yüzde 100 Türk markasıdır” dedi.
Yurttaş, “Son kullanıcı tarafında herhangi bir cihaz yanması veya yangın riskini engellemesi Trimbox sayesinde mümkün. Tüm bu bilgiler ışığında elektrik kesintilerinde, şimşek düşmeleri ve gök gürültüsü gibi doğal afetlerde yaşanabilecek risklerde fişi çekmek veya şalteri kapatmak yerine güvenle Trimbox kullanılabilir" diye konuştu.
TRİMBOX, SİGORTA İNDİRİMİ DE SAĞLIYOR
Trimbox markasıyla üretilen voltaj dengeleyici cihazın hem makineleri yanmaktan koruduğunu, hem de sigorta maliyetleri düşürdüğünü belirten Yurttaş, “Sanayicilerin elektronik kartları çok fazla yanar. Bunun da en fazla kısmı aşırı gerilim kaynaklı yanmalardır. Aşırı gerilim kaynaklı yanmalara baktığımız zaman Türkiye’nin yıllık 2 milyar dolarlık elektronik kartlara ödenen bedelden dolayı bir kaybı var. Sigorta şirketleri de belli muafiyetlerle bu bedelleri üstlenmiş durumda. Sanayici de bu bedelleri sigorta firmasına ödüyor. Ama orada çıkabilecek bir yangın hizmetin durması bedelini ödeyemiyor. Bunun zararını ve sıkıntısını firma kendisi çekiyor. Ayrıca sigorta firması da bu sigortayı dünyadaki başka bir sigorta şirketine riskini sattığı için Türkiye sonuç olarak bir hizmet ithalatı yapıyor. Trimbox kullanıldıktan sonra hasar düşmesiyle birlikte bu sigortayı sigorta şirketi çok daha düşük fiyatlara satabilecek. Türkiye’de hizmet ithalatında kar etmiş olacak. Hem de elektronik kartların yanmasını önleyerek 2 milyar dolarlık kar etmiş olacak. İşletme ise sigorta şirketinden daha uygun fiyata sigorta hizmeti almış olacak” diye kaydetti.
Kaynak: IHA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Haberdarım
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.