GAZİANTEP’TE GRİP SALGINI

Gaziantep’te grip vakalarında artış yaşanıyor. Uzmanlar, polikliniğe başvuran hastaların yüzde 50’sinin grip vakası ile geldiği açıklandı.Tüm Türkiye’de etkisini sürdüren grip Gaziantep’te de görülmey...

Gaziantep’te Grip Salgını

11 Nisan 2015 Cumartesi 11:13

Gaziantep’te grip vakalarında artış yaşanıyor. Uzmanlar, polikliniğe başvuran hastaların yüzde 50’sinin grip vakası ile geldiği açıklandı.

Tüm Türkiye’de etkisini sürdüren grip Gaziantep’te de görülmeye başlandı. Polikliniğe gelen hastaların yüzde 50’si grip vakası ile gelirken, gribin yayılmaması için hastaneler özel önlemler alıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Düztepe Özel Yaşam Hastanesi Dahili Uzmanı Dr. Fethi Albayram, gribin, şu anda ülkemiz ve dünya genelinde en önemli sorunlarının biri olduğunu söyledi. Albayram, “Sağlık bakanlığının resmi istatistiğine göre be sene domuz gribinden ölen insan sayısı 58’dir. Birde gribin sebep olduğu ölüm sebepleri vardır. Mesela, KOAH, kalp yetmezliği ve diyabet diyoruz bunlarda da risk faktörü bunlarla bu ölüm faktörü katlanıyor. En önemli sorunlarımızın başında şu anda grip ve buna bağlı olarak gelişen domuz gribidir. Gaziantep’te de çok yaygındır. Şu anda bizim polikliniğe başvuranların sayısı abartmıyorum yüzde 50’den fazlası griptir" dedi.

‘BU TOPLUMSAL BİR SORUNDUR’

Gribin toplumsal bir sorun olduğunu dile getiren Albayram, “Bir eve bir grip vakası girdiği zaman bütün aile bireylerine bulaşıyor. Hijyen kuralları çok çok önemlidir. Temas halinde kesinlikle ellerin 15 saniye bol sabunlu suyla yıkanması gerekir. Bu mikrobik bir hastalıktır. Çevre şartlarının düzenlenmemesi bu belediyelere düşen görevdir. İnsan kendi sokağını kendi şehrini temizleyemez. İnsanlar önce kendi kişisel hijyeninden sorumludur “ dedi.

‘KORUYUCU HEKİM ÖNERİSİ’

Albayram, son olarak, “Ama şuanda maalesef Türkiye’de ülkemizde koruyucu hekimi çok fazla yoktur. En önemli olan şey koruyucu hekimliktir. Eski sistem sağlık ocaklarında koruyucu hekimliğini ön plana çıkarıyordu. Bizim sorunumuz tedavi edici hekim değil, Koruyucu hekimliktir. Şu hastalıkların çoğu koruyucu önlemlerini aldığınız zaman meydana gelmez. Meydana geldikten sonra ölümle sonuçlara gidebilir “diye konuştu.

Kaynak: IHA

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.