GAZİANTEP’TE MESLEKİ EĞİTİM ÇALIŞTAYI YAPILDI
İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Operasyonu kapsamında Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından hazırlanan “Mesleki Eğitim İçin O...
31 Mart 2015 Salı 13:13
İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Operasyonu kapsamında Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından hazırlanan “Mesleki Eğitim İçin Oda, Okul ve Özel Sektör İşbirliği Projesi” kapsamında, “Gaziantep Mesleki Eğitim Çalıştayı” gerçekleştirildi.
GSO Sani Konukoğlu Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan çalıştayın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Türkiye’nin okul-sanayi projesi için yoğunçaba gösterdiğini ama hala Dünya’da istenilen noktada olmadığını söyledi.
Bu alanda başarılı olmak için okul ile sanayinin iç içe götürülmesi gerektiğine dikkat çeken Çakıroğlu, “Bu konuda sanayici bize bir adım gelirse biz üç adım geliriz. Bunu kendimize hedef edindik. Bu tür çalıştayların hatalarımızı düzeltmede, eksiklerimizi gidermede yardımcı olmasını diliyorum” dedi.
Çakıroğlu, Gaziantep’in Dünya’da ve Türkiye’de önemli bir sanayi kenti olduğuna vurgu yaparak, “Gaziantep’in şuanda 6 milyar dolar ihracatı var ve Türkiye’nin altıncı büyük kenti konumunda. Eğer biz sanayi ile eğitimi bütünleştiremezsek, eğitimli insanlarla yolumuza devam etmezsek dünya ekonomisinde geride kalacağımızı düşünüyorum. Mesleki eğitimim mutlaka akademik disiplinle yapılaması gerekiyor. İleriye dönük hangi alanlarda kalifiye elemana ihtiyaç var buna göre okullarımızı dizayn etmeliyiz” diye konuştu.
Çakıroğlu, çalıştayın Gaziantep’in önümüzdeki 20 yıllık sanayisine ara elaman ihtiyacı yetiştirilmesine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.
Kalifiye eleman yetiştirmenin günümüzde çok zor olduğunu ifade den GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal da, mesleki eğitim veren okulların öneminin gözardı edilmemesi gerektiğini kaydetti.
Akınal, Gaziantep’te bazı sektörlerde ara elemanın çok zor yetiştiğinin altını çizerek şöyle konuştu:
“Bu noktada mesleki eğitim veren okullarda ihtiyaç duyulan bölümlerin açılması için gereken her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu buradan belirtmek istiyorum. Meslek okulları ve özel sektör arasındaki işbirliği ve ilişkilerin güçlendirilerek sanayicilerin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman sıkıntısı çözülebilir. Bu noktada odamız tarafından yürütülen, “Mesleki Eğitim için Oda, Okul ve Özel Sektör İşbirliği Projesi” çok büyük önem kazanıyor. Projeyle öğrenci, öğretmen ve özel sektör boyutu ile mesleki eğitimin öneminin vurgulanarak mesleki eğitime olan ilginin arttırılmasını hedefliyoruz.”
Çalıştayın önemini dile getiren Akınal, “2023 yılı hedeflerimize daha hızlı yürümemizi sağlayacak bu proje önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalarda bizlere yol gösterici olacak. Kentimizin ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman sıkıntısına çözüm üretilmesi açısından çalıştayın yararlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Organize Sanayi Bölgesi olarak organizenin içerisine bir Meslek Lisesi yaptırdıklarını hatırlatan Akınal konuşmasını şu şekilde tamamladı:
“Bu okulun Gaziantep sanayisine çok yararlı olacağını düşünüyorum. Burada eğitim gören öğrencilerimiz sanayinin içerisine girerek pratik yapacaklar. Aynı uygulamayı Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu’nda da uyguluyoruz. Bir sanayici olarak bundan çok fayda gördüğümüzü belirtmek istiyorum. Bu şekildeki okulların geliştirilmesi Gaziantep’e çok faydası var.”
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Necip Kafadar ise konuşmasında, bu tür projelere destek vermeye her zaman hazır olduklarını, projenin amacının Gaziantep’teki mesleki eğitimin kalitesinin ve mesleki eğitime olan ilginin arttırılması olduğunu kaydetti.
Açış konuşmalarının ardından, GSO Proje Planlama ve Eğitim Dairesi Müdürü İbrahim Çalım moderatörlüğünde, Gaziantep’teki mesleki eğitimin durumu, zayıf yönleri tespit edilerek sorunlara yönelik çözüm önerileri konusunda fikir alışverişi yapıldı.
Kaynak: IHA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Haberdarım
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.