GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ YÖNETİCİLERİ DERSHANE SAHİPLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, Mersin’de bulunan dershane sahipleri, müdürleri ve öğretmenleriyle buluştu. Abdulkadir Gayretli, Türkiye’nin eğitim sisteminde çığır...
15 Nisan 2015 Çarşamba 11:43
Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, Mersin’de bulunan dershane sahipleri, müdürleri ve öğretmenleriyle buluştu. Abdulkadir Gayretli, Türkiye’nin eğitim sisteminde çığır açmak ve idealist nesiller yetiştirmeyi arzu ettiklerini söyledi.
Mersin’de bir otelde gerçekleştirilen etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, dershane sahipleri, müdürleri ve öğretmenler katıldı. Etkinlikte konuşan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Gelişim Üniversitesi’ni İstanbul’dan tanıdığını ifade ederek, "Bu akşam burada eğitimcilerle aynı salonda aynı atmosferi paylaşmanın büyük bir mutluluk olduğunu ifade etmek istiyorum. Gelişim Üniversitesi kolejle başlamış daha sonra meslek yüksek okulu olarak gördük kendisini ve daha sonra da üniversite oldu. Sonra kendilerini ziyarete gittiğimde binalarını değişmiş gördüm" dedi. Gelişim Üniversitesinin çok hızlı gelişen bir üniversite olduğuna şahit olduğunu anlatan Cinbir, şunları söyledi: "Tabi ki eğitim sadece öğretmenlere bırakılamayacak kadar önemli bir iş. Öğretmenlerimiz zaten kendisine düşen görevi hakkıyla yerine getirmek için çalışıyor. Gerçekten öğretmenlerimiz büyük özveri ve gayretle kendilerine teslim etmiş olduğumuz çocuklarımızı geleceğe hazırlıyorlar" dedi.
"İDEALİST OLMAK LAZIM"
Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli ise üniversitelerinin her geçen gün hızla büyüdüğünü kaydederek, "Bunun başında ben olduğum için çok mutluyum. Ben bu hayale lise 1’de karar verdim. Bu eğitim serüveni gerçekten çok önemli. İdealist olmak lazım. Çünkü idealist olmadığımız zaman bir öğretmen de olamam, bununla birlikte bir müdür olabilmek gerçekten çok zor. İdealist olmadığımız takdirde bu zorlukları aşmak hiç mümkün değil. Onun için siz değerli büyüklerimizle diyoruz ki Gelişim Üniversitesi birlik ve beraberlik içinde olarak Türkiye’nin eğitim sisteminde çığır açmak ve idealist nesilleri yetiştirmek ve siz değerli öğretmen ve idarecilerimizle birlikte kaliteli bir neslin ortaya çıkmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.
"İDEALİST BİR NESİL GELİYOR"
Mersin’e uzun zamandır gelmek istediklerini belirten Gayretli, şunları söyledi: "Burada amacımız okul müdürleri, dershane müdürleri, dershane sahipleri, rehber öğretmenler ve aynı zamanda yeni atanan öğretmenlerle birlikte birlik ve beraberlik içinde olmak, aynı zamanda onların motivasyon ve gelişimlerini sağlayıp kaliteli bir eğitim oluşturabilmek için onlara yardımcı olmak, fikirlerimizi, kolej ve üniversite tecrübelerimizi, gelişimcilik ile alakalı tecrübelerimizi paylaşmak için geldik. Umarız bu toplantı yararlı olur." Gerçekten idealist bir nesil geldiğini anlatan Gayretli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu idealist nesilleri yetiştirecek müdürlere ihtiyacımız var. Şu an kadrolaşmanın içinde çok güzel bir noktaya gelindi. Bundan sonra umarım ki çok kaliteli bir nesil ve eğitim kalitesinin de yükselmesini sağlarız. Çünkü Türkiye gerçekten dünya lideri olmaya doğru koşan bir ülke ve biz bu ülkede yaşıyoruz. Bu ülkenin eğitimde çok kaliteli olması, ufukların ve ideallerin çok büyük olması gerekiyor."
Klasik bir anlayışın içinde olduğumuz müddetçe eğitim kalitesinin yükselmeyeceğini gördüklerini anlatan Gayretli, şöyle konuştu: "Gerek öğretmenlerin gerek öğrencilerin yetişmesi aynı zamanda müdürlerin de aktif şekilde motivasyonlarını sağlayıp belli bir şekilde yönlendirmek gerektiğini anladık. O yüzden kolları sıvayarak İstanbul’dan Mersin’e geldik. Buradan da Adana’ya gideceğiz. Bu şekilde Türkiye çapında eğitim kalitesi ve eğitim anlayışını değiştirmeyi düşünüyoruz. Her yerde motivasyona ihtiyaç var. Burada yapılmak istenilen maksat çok önemli. Gerçekten insanlarımızın morale ihtiyacı var. Şu an dershane müdürlerine, sahiplerine ve öğretmenlerine sahip çıkılıyor. Şu an öğretmenlerde mustarip durumda. Bunların yönlendirilmesi gerekiyor. Bizlerde bunu yapmak istiyoruz. Nihayetinde eğitime katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize diyoruz."
"DERSHANELERİN KOLEJE DÖNMESİNDEN ÇOK GÜZEL SONUÇLAR ELDE EDECEĞİMİZE EMİNİM"
Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili de Gayretli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Toplantımızın bir maksadı muhakkak ki dershane sahipleri, müdür arkadaşlarımızın bir şekilde sıkıntı içinde olduğunu görüyoruz. Oysa ki muhakkak her şey de bir fayda vardır. Bu faydalardan bir tanesi 3 bin öğrenci toplamaktan ziyade 300 öğrenci toplayarak aynı geliri sağlayacaklar ve onların da artık eğitime katkı sağlayacaktır. Gerçekten dershaneler belki sıkıntılı bir ortama düştü ama bunun neticesinin güzel olacağına eminim. Dershanenin kapatılması da eğitim kalitesinin de kolej noktasında daha iyi olacağına eminiz. Çünkü dershaneler koleje dönmekle birlikte lise 3 ve lise 4’deki öğrencileri toplamaya başladı. Yani bir etiket değişmiş oldu. Burada kalite yükselmiş oldu. Ben burada çok güzel bir sonuç elde edeceğimize eminim. Dershane sahipleri ve hocalarının da bundan mustarip olmayacağına inanıyorum."
Geçen yıl Mayıs ayından beri bu toplantıları yaptıklarının altını çizen Gayretli, sözlerini şöyle tamamladı: "Gerçekten geri dönüşleri çok güzel oldu. Herkes çok memnun oldu. İdeal ve hedeflerimizin büyüdüğünü görüyoruz. Herkes birşeyler yapma gayretine girdi. Özellikle benim şahsi hayatımda, liselilere kaliteli bir eğitim vermem için bir kolej açmam ve daha sonra üniversite hayatına girmemle birlikte bu serüven gerçekten diğer arkadaşları da etkilediği için iyi bir motivasyon oluyor. Beni görüp imkansızlıklar içinde kolej hayatına girip güzel sonuçlar alan arkadaşlarımızı görüyor ve mutlu oluyoruz."
Kaynak: IHA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Haberdarım
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.