HATAY’DA AYAKKABICILIK ÇALIŞTAYI

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Hatay Ayakkabıcılar Odası işbirliğinde “Ayakkabıcılık Çalıştayı“ düzenlendi.Çalıştaya Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar G...

Hatay’da Ayakkabıcılık Çalıştayı

08 Nisan 2015 Çarşamba 08:18

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Hatay Ayakkabıcılar Odası işbirliğinde “Ayakkabıcılık Çalıştayı“ düzenlendi.

Çalıştaya Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Hatay’ın Türkiye’de ayakkabıcılık sektörü denilince akla gelen birkaç kentten biri olduğunu söyleyen Topaca, “Hatay, Türkiye’deki toplam erkek ayakkabı üretiminde yüzde 35’in üzerine bir orana sahiptir. Ancak şunu görüyoruz ki, istediğimiz noktada değiliz. Yaptığımız ziyaretler neticesinde bu sektörde yapmamız gereken çok şeyin olduğunu gördük. Bu çalıştayı düzenlememizin sebebi de gördüğümüz eksiklikler ve sorunlar ile ilgili bir çıkış yolu bulmaktır” dedi.

Hatay’da ayakkabıcılık sektöründe bir değişime ihtiyaç olduğunu belirten Topaca, "Fiziki mekanların öncelikli olarak değişmesi lazım. Bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor. Kuracağımız Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi’ni hızla hayata geçirmek için çalışmalarımız sürüyor. Arkadaşlarımızın standardı daha yüksek iş yerlerinde çalışmasının çok ciddi avantajları olacağını hepimiz biliyoruz” diye konuştu.

Değişim yapılmadığında ayakta kalmanın çok zor olduğuna vurgu yapan Topaca, ”Sektör olarak tasarım ve Ar-Ge çalışmalarını birleştirmek gerekiyor. Tasarım konusunda genellikle fason çalışıyoruz. Kendi markasıyla ayakkabı üreten ve piyasada ciddi bir yer edinen firma sayımız yok denecek kadar az. Türkiye’nin bütün markalarına ayakkabı üretiyoruz. Ancak tasarımı başkasına ait. Yeni kurulacak yerlerimiz ile birlikte tasarım ve Ar- Ge konusuna daha çok önem vermeliyiz” dedi.

Konuşmaların ardından “Sektöre Devlet Destekleri”, “Ayakkabıcılık Sektörünün Mevcut Durumu”, “Ayakkabıcılık Sektöründe Sorunlar, Fırsatlar ve Avantajlar”, “Sektörde Makineleşme ve Yeni Üretim Teknikleri” konularında sektör temsilcilerine sunumlar yapıldı.

Kaynak: IHA

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.