İRAN’IN NÜKLEER PROGRAMI GÖRÜŞMELERİNDE SONA GELİNDİ

Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesi ve Almanya ile İran arasında 12 yıldır yürütülen nükleer müzakerelerde sona gelindi.BM Güvenlik Konseyi’nin beş daimi ülkesi ve Almanya ile İran...

İran’ın Nükleer Programı Görüşmelerinde Sona Gelindi

31 Mart 2015 Salı 09:13

Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesi ve Almanya ile İran arasında 12 yıldır yürütülen nükleer müzakerelerde sona gelindi.

BM Güvenlik Konseyi’nin beş daimi ülkesi ve Almanya ile İran’ın dışişleri bakanları Tahran’ın nükleer müzakereleri kapsamında İsviçre’nin Lozan kentinde bir araya geldi. Tahran’ın nükleer programı kapsamında 12 yıldır devam eden müzakerelerde sona gelindiği kaydedilirken dışişleri bakanlarının, yaklaşık bir haftadır Lozan’da devam eden müzakereler çerçevesinde bu gece yarısına kadar çerçeve anlaşmasına ulaşması bekleniyor. Yetkililerin, bu gece yarısına kadar çerçeve anlaşmasına varması halinde Haziran ayının sonuna kadar kapsamlı bir anlaşmanın teknik detaylarının belirlenmesi gerektiği kaydedildi.

Batı, uranyum zenginleştirme faaliyetleri yürüten İran’ın nükleer enerjiyi sadece sivil amaçlarla kullanmasını sağlamaya ve atom bombası üretmesini engellemeye çalışıyor. Tahran bunun karşılığında yaptırımların kaldırılmasını talep ediyor.

Kaynak: IHA

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.