İŞ ADAMLARI BEDENLERİNİ KONUŞTURDU
Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) üyeleri, ‘Dikkat bedeniniz konuşuyor” konulu toplantıda, sözlü anlatımların beden diliyle desteklenmesi konusunda bilgilerini geliştirdiler.Çukurova Gİ...
14 Nisan 2015 Salı 08:23
Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) üyeleri, ‘Dikkat bedeniniz konuşuyor” konulu toplantıda, sözlü anlatımların beden diliyle desteklenmesi konusunda bilgilerini geliştirdiler.
Çukurova GİAD’ın kişisel gelişim toplantılar serisi olan, ancak, başta Ekonomi Zirvesi olmak üzere gerçekleşen çeşitli yoğun programlar ve projeler nedeniyle bir süre ara verilen Gelişim Atölyesi Toplantıları’na yeniden başlandı.
PDR International Eğitim ve Performans Geliştirme Danışmanı Meltem Öztan’ın konuşmacı olduğu son toplantı “Dikkat bedeniniz konuşuyor” konu başlığıyla gerçekleşti.
Toplantının açış konuşmasını yapan Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, kişisel gelişime kendisinin de büyük önem verdiğini belirterek, “Derneğimizin yoğun programı nedeniyle ara vermek zorunda kaldığımız Gelişim Atölyesi toplantılarına yeniden başladık. Kişisel gelişim hayatımızın bir parçası. Her zaman söylediğim gibi doğduğumuz günden öleceğimiz güne kadar hayat zaten gelişim süreci. Hiçbir zaman yerinde durmuyor, sürekli ilerliyor. Biz de buna ayak uydurmazsak, geliştirmezsek çağın da, sosyal hayatın da gerisinde kalırız. Sürekli devam etmemiz lazım. Çukurova GİAD’ın bu nedenle hayata geçirdiği Gelişim Atölyesi’ni farklı konu ve konuklarla devam ettirmede kararlıyız” dedi.
İNTERAKTİF TOPLANTI
Yaklaşık 1,5 saatlik sunum gerçekleştiren Eğitim ve Performans Geliştirme Danışmanı Meltem Öztan da, insan sermayesinin büyük önem kazandığı günümüzde, iyi yönetici olmanın da yetersiz kaldığını, lider yöneticiler arandığını bildirdi. Öztan, bir liderin başarılı olma yolunda en fazla iletişime ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Üyelerin katılımıyla interaktif olarak sunumunu gerçekleştiren Öztan, şunları söyledi:
“İletişim, istediğimi yaptırırsam, bir değiştirme yaptırabilirsem olur ve kendimi başarılı sayabilirim. Bunun için beden diline ihtiyaç duyarım. İletişimde sözcüklerin kifayeti sadece yüzde 7 geçerli. Söyleme tarzı yüzde 38 etkili olurken, beden dilinin kullanılmasıyla birlikte oluşan etki yüzde 55. Sözlü iletişimde nasıl söylediğim, söylerken ki halim çok önemli. Konuşurken karşınızdaki kişiye güven verme, yakınlaşma önemli. Bunun için ağzınızdan çıkan sözleriniz kadar bedeniniz neyi anlattığı da çok önemli. Aralarında yakınlaşma olan kişiler başkalarından daha içtendir, işbirliğine açıktır, hoşgörülüdür, eleştiriye açıktır, birbirlerine karşı daha saygılıdır, dolayısıyla da kazanan kişilerdir. İletişimde vermek istediğiniz mesaj karşıya söz, ses ve beden dili kanalıyla gider. Sözcükler kağıt üzerinde kelimelerden oluşur. Ses benim konuştuğum, tonlar vurgulamalardır. Beden dili ise konuşurken yaptığım mimikler, ellerin hareketi, gözlerin hareketidir. Karşınızdaki sizi anlamaya çalışırken duygularınızı da anlamaya çalışır. Bu nedenle beden dilini nasıl kullandığınız önemli. İnsanlar ne söylediğinizi dinlerler ama çok büyük oranda nasıl söylediğinize bakarlar.”
Çukurova GİAD’ın üyelerine yönelik düzenlediği önemli projelerinden biri olan Gelişim Atölyesi toplantılarında daha önce “Liderlik ve başarı” konusuyla Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, “Süpermen Türk Olsaydı” konusuyla Ahmet Şerif İzgören, “Liderlikte Pratik Zeka” konusuyla Ferda Binatlı Gümüş, “Pratik Liderlik” konusuyla Tayfun Erdil, “Kendi Everest’ine Tırmananlar Yükselir” konusuyla Nasuh Mahruki, “Etkili Sunumlar İçin Altın Öneriler” başlığıyla İpek Ateşalp, “Türk Kültüründe Yönetmek” konusuyla Prof. Dr. Acar Baltaş konuk olmuşlardı.
Kaynak: IHA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Haberdarım
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.