İZMİR AYAKKABICILIK SEKTÖRÜNDE HEDEF BÜYÜTTÜ

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ayakkabıcılık sektörünün ihracatını arttırmak ve tüm dünyada kalitesi ve güvenilirliğiyle bilinen bir marka haline getirmek için ‘Ayakk...

İzmir Ayakkabıcılık Sektöründe Hedef Büyüttü

07 Nisan 2015 Salı 08:13

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ayakkabıcılık sektörünün ihracatını arttırmak ve tüm dünyada kalitesi ve güvenilirliğiyle bilinen bir marka haline getirmek için ‘Ayakkabı İzmir’ markasını oluşturabileceklerini belirtti.

Ege Ayakkabıcı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) Başkanı Şevket Cihan ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti. Sektörün gelişimine yönelik yapılacak çalışmaların görüşüldüğü toplantıya, İTO meclis üyeleri Süleyman Özcan, Faruk Hanoğlu ve Meslek Komitesi Başkanı İsmail Pehlivan da katıldı.

İzmir ayakkabıcılık sektörünün son yıllarda büyük bir atağa kalktığına dikkat çeken Demirtaş, "Sektörde yapılan çalışmalar gerçekten takdire değer. Ama tasarım ve markalaşma çalışmalarına ağırlık vermemiz gerekiyor. Bunun için önümüzdeki yıl İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Ayakkabı Tasarım Bölümü açalım. Ayakkabı İzmir markasını yaratalım. Logo ve tescil çalışmalarını yapalım. Ayrıca bu markayı kullanmanın kurallarını koyarak firmalardan taahhüt alalım. Sadece belli bir kalitede üretim yapan firmalar bu markayı kullanabilsin. Taahhüdünde durmayan firmalardan markayı kullanım hakkını geri alalım” dedi.

"AYAKKABI İZMİR OLARAK İŞ BAĞLANTILARI KURALIM"

Yurt dışı bağlantılarını kurmak üzere sektörel bir dış ticaret şirketi kuracaklarını ifade eden Ekrem Demirtaş, “Standartlara uyabilecek firmaları belirleyerek sektörel bir dış ticaret şirketi kuralım. Bu şirketi profesyonel kadrolardan oluşturalım ve tüm çalışmaları onlar organize etsin. Dünyanın çeşitli yerlerinde Ayakkabı İzmir olarak iş bağlantıları kuralım. Temmuz ayında gerçekleştireceğiniz ikili iş görüşmeleri organizasyonuyla desteklerimize devam edeceğiz" diye konuştu. Demirtaş ayrıca, ikili iş görüşmeleri organizasyonlarından olumlu sonuçlar alındığını; ancak İzmir Fuarı’nın da ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İzmir Fuarı da ihmal edilmeden etkin bir katılım sağlanmalı. Bugünden fuar ile görüşerek yabancı firma davetlerini yaptıralım. İzmir Fuarı olmazsa olmazımız” dedi.

İTO desteği ile yürütülen çalışmaların sektördeki iş adamlarının ufkunu açtığını belirten Ege Ayakkabıcılar Derneği Başkanı Şevket Cihan ise, "İzmir Ticaret Odası öncülüğünde yürütülen UR-GE Projesi kapsamında katılım sağladığımız MICAM Milano Ayakkabıcılık Fuarları ile İtalya’da çok önemli görüşmeler yaptık ve çok sayıda firmaya ulaşma imkanımız oldu. Kurduğumuz bağlantılar ile yurt dışı organizasyonu yine İzmir Ticaret Odası UR-GE Proje desteği ile Çeşme’de gerçekleştirilen Izmirshoes International İkili İş görüşmelerine 50’nin üzerinde yabancı firmayı getirdik. Burada gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda, toplam 300 – 350 bin çift sipariş aldık. En az bağlantı kuran firma dahi 4-5 bin çift sipariş aldı. Bu bizim için çok başarılı ve önemli bir organizasyondu. Şimdi daha da büyük bir organizasyon hedefliyoruz. 23 – 25 Temmuz 2015 tarihlerinde Kaya Termal Otel’de yine yur tdışından firmaların katılacağı ikili iş görüşmeleri gerçekleştireceğiz. Yurt dışı firmaların katılımını yüzde 40 oranında arttırmayı istiyoruz. Şu anda 60 civarında firma UR-GE projesine katılmak için bekliyor" dedi.

Kaynak: IHA

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.