İZMİR’DE ‘MEDENİYETLERİN FARKI’ KONFERANSI

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, “Medeniyet, insanın ruhunda, hayatında, zihin hayatında meydana gelen bir değişiklik, bir hal, bir hayat tarzının değişmesi. Modern hayat ise, y...

İzmir’de ‘Medeniyetlerin Farkı’ Konferansı

13 Nisan 2015 Pazartesi 17:13

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, “Medeniyet, insanın ruhunda, hayatında, zihin hayatında meydana gelen bir değişiklik, bir hal, bir hayat tarzının değişmesi. Modern hayat ise, yaşam araçlarının değişmesi ile alakalı bir meseledir’’ dedi.

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı tarafından ‘Medeniyetlerin Farkı’ konferansı düzenlendi. “Biz medeniyetimize dönüyoruz” sloganı ile yıllardır Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde, yurt dışında konferanslar veren vakfın düzenlediği konferansta Kur’an tilaveti, şiir dinletisi, ilahi ve ezgilere yer verildi. Ücretsiz olarak düzenlenen konferansta konuşan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, “Medeniyetin ne olduğunun anlaşılmadığı bir çağda yaşıyoruz. Medeniyet ile modern hayatın farkının anlaşılmadığı bir çağda yaşıyoruz. Medeniyetin ne olduğu da, ne olmadığı da insanın anlaması gereken en mühim meselelerden biridir. Medeniyet, insanın ruhunda, hayatında, zihin hayatında meydana gelen bir değişiklik, bir hal, bir hayat tarzının değişmesi. Modern hayat ise, yaşam araçlarının değişmesi ile alakalı bir meseledir. Bir insanın ruhu, zihni faaliyetleri, fikri hayat tarzı dönüşmeden, nefsi değişmeden medeni sayılamaz. Yaşam araçlarını değiştirmek suretiyle kısa bir sürede bir insanı modern bir insan yapabilirsiniz. Afrika’nın yamyamını bile 5 dakikada modern bir insana dönüştürebilirsiniz. Elbisesini değiştirirsiniz, eline bir cep telefonu verirsiniz, altına güzel bir taksi, saç modelini bizimkilere benzetirsiniz. Buna benzer bir takım değişiklikler yapmak suretiyle masasını, sandalyesini değiştirir, önüne bir bilgisayar koyarsınız, böylece modern bir insan olabilir. Modern bir insan olabilmek için çok çalışmaya, zihni faaliyetler yapmaya, nefsi terbiye etmeye ihtiyaç yok. Ama bu insanı medeni bir insan yapabilmek için uzun yıllar lazım. Onun ruhunu asliyetine döndürmen, onun nefsini teskiye etmek, arındırmak, onun hayatını değiştirmek hiç de kolay değildir ve yıllar sürer. Her şeyi değişmiş gibi görünebilir, değişen sadece şekilsel birtakım yaşam araçlarıdır. Çok büyük değişiklikler gerçekleştirdiğini zannedebiliriz. Aslında yapmış olduğu değişiklik çok cüzidir, basit bir değişikliktir. Modern bir insanı medeni bir insana dönüştürmek yıllarca bir eğitimle mümkün ve vahi ile mümkündür. Vahi olmadan insanın nefsini değiştirebilmek mümkün değildir. Nefis çok güçlüdür ve nefse karşı koyabilmek insanın her zaman iradesi ile başarabileceği bir şey değildir. İradeye yardımcı olacak olan vahi vardır. İrade, ancak vahi ile desteklendiği zaman nefsine hakim olmayı başarabilir. Yoksa nefis çok güçlü. Batı medeniyeti ya da Batı insanlığı, bize modern hayatı medeni hayat ile anlattı ve bu şekilde bizi ikna etti. Bir bakıma bizi aldattı. Modern hayat ile medeni hayat farklıydı” dedi.

Kaynak: IHA

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.