KASTAMONU’DA ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK PROJE

Kastamonu Üniversitesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (DİKAP) öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında Sevgi Evinde kalan çocuklarla birlikte fidan diktiler.Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent K...

Kastamonu’da Üniversiteli Öğrencilerden Örnek Proje

01 Nisan 2015 Çarşamba 16:13

Kastamonu Üniversitesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (DİKAP) öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında Sevgi Evinde kalan çocuklarla birlikte fidan diktiler.

Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent Kampüsü içerisinde gerçekleştirilen etkinlikte, Kastamonu Üniversitesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (DİKAP) öğrencileri ile Sevgi Evinde kalan öğrencilerle birlikte yaklaşık 100 fidanı toprakla buluşturdu.

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında arkadaşlarıyla birlikte bakıma muhtaç çocuklarla birlikte bir etkinlik yapmak istediklerini belirten 3. Sınıf Öğrencisi Emre Duran, bu kapsamda yaptıkları araştırmalar sonucunda topluma gerçek manada hizmet etmek için böyle bir projeye imza attıklarını söyledi.

Duran, “Peygamber Efendimizin: “Elinde bir fidan olduğunda kıyamet yakın dahi olsa fırsat bulduğunuzda o fidanı dikin” hadisinden yola çıkarak minik çocuklarımızla birlikte “Minik ellerle her fidan bir yaşam” başlığı adı altında bir proje organize ettik. Şimdi bu çocuklarımızla birlikte sağlık bir yaşam için fidanlarımızı dikiyoruz. Hem çocuklarımıza hem de kendimize doğanın nasıl korunması gerektiği ve gelecek nesiller için her dikilen fidanın ne kadar büyük bir öneme sahip olmak için toplumsal bir mesajda vermek istedik” dedi.

“ORMANLAR, ÜLKENİN AKCİĞERİDİR”

Projelerinin topluma örnek olmasını ümit ettiklerini ifade eden Emre Duran, önümüzdeki günlerde doğa ile ilgili farklı projeler geliştirmek istediklerini kaydetti.

Sevgi Evinde kalan çocuklarla birlikte fidan diktiklerini aktaran Emre Duran, şöyle devam etti: “Ormanlar ülkenin akciğeri ve en büyük zenginlikleridir. Kullandığımız kalem, okuduğumuz kitap, yazdığımız defter, oturduğumuz sandalye, masa daha sayamadığımız binlerce ihtiyaçlarımızı ormanlardan karşılarız. Bizim için orman hava, su, ekmek gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynaklarımızdır”

Ormanları korumanın herkesin görevi olduğuna işaret eden Duran, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fidan dikerek yeni ormanlık alanlarının oluşmasını sağlamalıyız. Ormanların en büyük düşmanı insanlardır. Tarla açmak için ormanı yok eden de, attığı sigara izmariti ya da yaktığı ateşle koca bir ormanı yakıp kül eden yine insanlardır. Bir kuşağın diktiği ağacın gölgesinde, gelecek kuşaklar serinler. Her kim boş, kuru ve çorak bir araziyi ihya ederse bu amelinden dolayı Allah tarafından mükâfatlandırılır. Herhangi bir canlı ondan faydalandıkça orayı ihya edene sadaka yazılır”

Kaynak: IHA

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.