KURUŞLAR AKILLI CAN MELEK’E
Muğla Yabancılar Derneği tarafından geliştirilen ‘Can Melek’ projesinin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Merkezinin çalışmaları ile ‘Akıllı Can Melek’ projesine dönüştürülmesi...
07 Nisan 2015 Salı 07:03
Muğla Yabancılar Derneği tarafından geliştirilen ‘Can Melek’ projesinin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Merkezinin çalışmaları ile ‘Akıllı Can Melek’ projesine dönüştürülmesi ile zihinsel engelli vatandaşların kaybolmalarını engelleyecek proje için kampanya başlatıldı. Marmaris Grand Paşa Hotel’de düzenlenen kampanya tanıtım toplantısına Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Yabancılar Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu, MSKÜ Coğrafi Bilgi Sistemi Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Coşku Eğitim Kurumları Müdürü Eylem Tan katıldı.
Muğla Yabancılar Dernek Başkanı Halil Karanfiloğlu, büyük alışveriş merkezlerinde para üstü kuruşların Akıllı Can Melek Projesine destek olacağını belirterek, “Akıllı Can Melek Projesi ile özellikle büyük alışveriş merkezlerinde yapılan alışveriş sonrası üstü alınmayan kuruşlar Akıllı Can Meleklere destek sağlayacak. Projeye katılacak tüm işletmeler Akıllı Can Melek internet sitesinden duyurulacak. Destek sıralaması güncel olarak çevrimiçi yayınlanacak olup, sıralama destek oranına göre olacak. Katılım sağlayan işletmeler 1 kuruşluk Akıllı Can Melek pulunu kendileri bastırarak alışveriş sonrası gönüllü bağış yapan kişiye verecek veya alışveriş poşetine yapıştıracak. Kampanyanın kontrol ve yönetimi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Coğrafi Bilgi Sistemleri sorumluluğunda olacaktır. Kampanya ile gelen paralar can melek projesinin araştırması, üretilip geliştirilmesi, dağıtılması ve tanıtılıp yayılması için yapılacak tüm çalışmalarda kullanılacaktır. Kampanya süresi iki yıl olup, kampanya katkıları 3 ay içinde Üniversitenin uygun göreceği ve ilan edeceği Akıllı Can Melek hesabında toplanacak” dedi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, 2013 yılından bu yana üniversitenin proje ile ilgilendiğini söyledi. Harmandar, “Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzaktan Algılama Araştırma Merkezi tarafından ‘Can Melek Projesi’ akıllı can meleğe dönüştürüldü. GEKA tarafından projemiz destek gördü. Amacımız Türkiye’de yaşayan mümkün olursa bütün dünyadaki engelli bireylerimizi ‘Akıllı Can Melek’ projesi kapsamında bu akıllı bilekliği onlara teslim etmek ve kaybolmalarını engellemek. Bu projenin sürdürülebilirliğini sağlayabilmek için insanlarımızın kullanılmayan bir kuruşlarını buraya yönlendirmek. Biliyorsunuz bir kuruş deyip geçmemek lazım damlaya damlaya göl olur. Bunu Marmaris’ten başlatmayı uygun gördük. Üniversitemiz öncülüğün de bu toplanan bir kuruşlar ile size hesap verebilir bir durumda değerlendireceğiz” dedi.
Proje ile tüm engelli bireylere ücretsiz Akıllı Can Melek bilekliği ulaştırılması hedefleniyor. Proje ile sadece zihinsel engelliler değil, yardıma muhtaç yaşlılar, şiddete maruz kalan kadınlar, Alzheimer hastaları, Parkinson hastaları, epilepsi hastaları, diyabet hastaları, çocuklar ve ihtiyaç duyan herkes yararlanabilecek.
Kaynak: IHA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Haberdarım
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.