MALATYA’DA TARIMA DAYALI İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULUYOR
Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Yazıhan bölgesinde kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne (TDİOSB) Büyükşehir Belediyesi destek veriyor.Konuyla ilgili olarak Bü...
05 Nisan 2015 Pazar 10:43
Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Yazıhan bölgesinde kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne (TDİOSB) Büyükşehir Belediyesi destek veriyor.
Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın Müdürlüğü’nden verilen bilgilere göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Yazıhan ilçesi Mısırdere köyünde 318 hektar (3180 dönüm) alana kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, 165 işletme ve 20 bin büyükbaş hayvan kapasiteli olacak.
BESİ KAPASİTESİ ARTACAK
Kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi sayesinde, 48 bin civarında olan Malatya’daki besi hayvan sayısı kapasitesi, 20 bin daha artmış olacak. TDİOSB projesi ile ayrıca; bu alandaki işletmeler bir araya toplanacak, 600’ün üzerinde istihdam sağlanacak. Projenin hayata geçmesi ile birlikte yerleşim alanlarındaki işletmeler müstakil bir alana taşınacak, örgütlü, sağlıklı, kaliteli ve rekabetçi üretim ortamı oluşturulacak.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNEMLİ DESTEKLER VERİYOR
Malatya Büyükşehir Belediyesi Yazıhan’da kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne önemli destekler veriyor. Malatya’ya katkı sağlayacak her türlü yatırım, hizmet ve projeye destek veren Büyükşehir Belediyesi, TDİOSB’nin imar planlama çalışması, jeolojik etüt ve çevresel etki değerlendirme (ÇED) raporlarını hazırlıyor.
Proje ortağı diğer kamu kurum ve kuruluşlarla eşzamanlı olarak yürütülen bu çalışmaların 3-4 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PROJE ORTAĞI
Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için oluşturulan Müteşebbis Heyeti’nde Malatya Büyükşehir Belediyesi de yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 12 ortaklık payı bulunacak olan TDİOSB’nin diğer paydaşları ise; Malatya Valiliği (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı) yüzde 30, Battalgazi Belediye Başkanlığı yüzde 6, Yeşilyurt Belediye Başkanlığı yüzde 6, Yazıhan Belediye Başkanlığı yüzde 6, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası yüzde 15, Malatya Ticaret Borsası yüzde 15, Kırmızı Et Üreticileri Birliği yüzde 10.
Kaynak: IHA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Haberdarım
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.