MANİSA’DA MÜSİAD’IN 89. GENEL İDARE KURULU TOPLANTISI

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, kayıt dışı ekonominin önlenmesi için etkin çalışmalarının arttırılması gerektiğini belirterek, sorunlardan bir tanesi olan K...

Manisa’da MÜSİAD’ın 89. Genel İdare Kurulu Toplantısı

10 Nisan 2015 Cuma 16:23

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, kayıt dışı ekonominin önlenmesi için etkin çalışmalarının arttırılması gerektiğini belirterek, sorunlardan bir tanesi olan KOD uygulamasının mevcut hali ile mükellefler için hala bir travma noktasında devam ettiğini söyledi.

MÜSİAD’ın 89. Genel İdare Kurulu Toplantısı Manisa’da gerçekleştirildi. Anemon Otel’de düzenlenen toplantıya MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Maliye Bakanı Müsteşar Vekili İsa Coşkun, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcıları Nazım Özdemir, Abdurrahman Kaan, tüm illerin şube başkanları, MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Ahmet Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Manisa Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda maliye ve vergi politikaları görüşüldü.

İki ayda bir gerçekleşen toplantılarda birinci derece muhataplar ile değerlendirmeler yaptıklarını belirten MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Genel idare toplantılarımızda bu defa Manisa’da maliye ve vergi politikalarını gündemimize aldık. Maliye ve vergi politikalı çalışmalarımızın içerisindeki görüşleri ile birlikte hayata geçirilmesi temennimizdir. Vergi sisteminin gelişimi boyunca yetkililerin üzerinde en fazla durdukları konulardan birisi de adil bir vergi sisteminin oluşturulması olmuştur. Bu noktada vergi sitemimiz ile ilgili devreden KDV yükü. KDV iradeleri ile ilgili ağır giden süreler ve benzeri uygulamalar hukuki alt yapısını sorgulamamamız gerekecek olan damla vergileri, vergi incelemelerinde mükelleflerin bizlerin gözünde sınırsızlık hatta bazen keyfi yapılan uygulamalar sektörel bazda vergilenmelerde yaşanan temel sorunlar diye ana başlık olarak ifade edebilirim. Elbette bizim saydığımız ve sayabileceğimiz bütün sıkıntılar belki bu ülkenin yararına kısa bir süre içinde çözülecek değil. Önceliğimiz kayıt dışı ekonominin önlenmesi için etkin çalışmalarının arttırılmasıdır. KDV’de bizim mükelleflerimizin adeta bir veznedarlık görevinde olduğunu düşünerek hangi vade ile KDV ile tahsil ediyorsak o KDV ile ödemek, vadeli kaynaktan alınan yüzde 6’lık KDV’nin kaldırılmasını çok uzun zamandır kaldırılmasını söylüyorduk. Bugün resmi gazetede yayınlandı. Tümüyle kaldırıldı. Hayırlı olsun. İstisna muafiyet ve indirimler bir başka konu. Bunların asgari seviyede tutulmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. KOD uygulaması mevcut hali ile mükellefler için bir travma noktasında hala devam ediyor. Tüm mükelleflere yıllık beyanname verilmesinin yolunun açılması şeklinde bir önerimiz var. Su topaj oranlarının azaltılması ya da prosedürün daraltılması da bunun devamında. İstihdamı arttırıcı ithal yatırımlara indirim gelmesi yine sizlerde gelen önerilerin içerisinde önemli bir yer tutar” dedi.

Müsteşar Yardımcısı İsa Coşkun ise mali dengeler, gelir politikaları ve uzun vadeli yapısal reform öncelikleri hakkında bilgi verdi.

Kaynak: IHA

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.