MÜSİAD BÖLGE KALKINMASINA DESTEK VERECEK

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şubesi dost meclisi toplantısını Fethiye’de gerçekleştirdi.Fethiye Devlet Su İşleri (DSİ) salonunda MÜSİAD Muğla Şubesi’nin 2015 yılı Fethiye Eko...

MÜSİAD Bölge Kalkınmasına Destek Verecek

06 Nisan 2015 Pazartesi 06:23

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şubesi dost meclisi toplantısını Fethiye’de gerçekleştirdi.

Fethiye Devlet Su İşleri (DSİ) salonunda MÜSİAD Muğla Şubesi’nin 2015 yılı Fethiye Ekonomisi- İşveren kamu istişare dost meclisi toplantısı yapıldı. Toplantıya MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Sayim Akdeniz, MÜSİAD yönetim kurulu, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behcet Saatcı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Erdoğan Gavcar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak, Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Baykuş, Fethiye ve Seydikemer’de MÜSİAD’a üye iş adamları, Dalaman ve Ortaca İlçe Milli Eğitim müdürleri katıldı.

MÜSİAD Muğla Şubesi Fethiye ve Seydikemer üyelerini temsilen konuşma yapan MÜSİAD yönetim kurulu üyesi Kemal Tufan: “Bölgemizin kalkınmasında üzerimize düşen görevi yerine getirmeye gayret ediyoruz. Muğla Dost Meclisi olarak düzenlediğimiz Kamu Kurumlarının ve iş adamlarımızın birbirini daha yakından tanımasına ve bölgesel konularda istişareye amaç sağlayan bu toplantıları ilçelerimize de taşımayı, ilçemiz ile de MÜSİAD ve bölgenin entegre olmasını hedefliyoruz. MÜSİAD’ın her iki ayda bir düzenlediği genel idare kurulu toplantılarında ilgili bakanlarımızın da katılımıyla belirli konular istişare edilmekte, iş dünyasının ve bölgelerin meseleleri MÜSİAD kanalıyla bakanlıklara aktarılmaktadır. Bu bağlamda 10–11 Nisan’da Manisa’da düzenlenecek olan 89’uncu Genel İdare Kurulu (GİK) programımızda Maliye Bakanımız konuk olacaktır. Bölgemizde maliye ve vergi konusunda ele alınmasını istediğimiz, talepleri veya sorunları Muğla MÜSİAD ailesi olarak 89’uncu Manisa GİK toplantısına taşımaya hazır olduğumuzu bildiriyoruz” dedi.

“Fethiye’nin hem tarımıyla, hem insanıyla bereketli topraklar olduğunu belirten MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Akdeniz: “Dost meclis toplantılarını Muğla’da ilkini gerçekleştirdik. Ve orada ilin ekonomik sorunlarına çözüm aradık. MÜSİAD’la ilgili entegre edecek çözümler aradık. Bu toplantıyı diğer ilçelerimizde de yapma kararı aldık. Bu tür çalışmalarda önce Fethiye’den başlıyoruz. Fethiye’den yayılarak diğer ilçelerde de dost meclisi toplantısının aynısını yapacağız. Bundaki amaç ilçeyle ve sivil toplum kuruluşlarıyla ve daire amirleriyle MÜSİAD üyelerini ve diğer iş adamlarını birlikte toplayıp ilçenin ekonomik problemlerini, daire amirleriyle aralarındaki iletişimi sağlamaya yönelik bir toplantı olacak. Bundan sonrada bu toplantı devam edecek” dedi.

Kaymakam Ekrem Çalık: “Ekonomik anlamda neler yapılabilir sorusuna genel anlamda bakarsak öncelikle sermayenin durağan olması bir kayıptır. İş adamlarının kendisine karşı, ülkesine karşı, çalışanına karşı sorumlulukları vardır. Kendisine karşı olan sorumluluğu bugünüyle yarını bir olan zarardadır fikrinden hareketle elindeki kazancı, sermayeyi arttırma sorumluluğu var. İkincisi elindeki sermayeyi, kazancı ülke yararına yatırıma dönüştürme mesuliyeti var. Çünkü sizin sahip olduğunuz işletmeler, ekonomik değerler milli servetin bir parçasıdır. Üçüncüsü de yine ilçemiz ekonomisiyle de alakalı çalışanların mutlu edilmesi. Üretimdeki diğer bir paydaş olan iş gücünün mutlu edilmesi verimlilik ve sürdürülebilirlik açısından çok önemli. Fethiye ekonomisini yüzde 60 turizm yüzde 40 tarım olarak niteliyorum. Sanayi yok denecek kadar az. Ama Fethiye ve Muğla yöresi her türlü ham maddenin bol olduğu, her türlü zenginliğin bol olduğu bir bölge. Bu bölgede yatırım yapma düşüncesinde olanların cesur olması gerektiğini ifade ediyorum. Mutlaka kazanç var. Cesaretle düşünülen yatırım yapılmalı. Ama kalıcı ve sürdürülebilir yatırım yapılmalı ve markalaştırılmalı" dedi.

Bölgede tüketimin çok, markanın az olduğuna dikkat çeken Çalık, tarımda, turizmde marka üretilmesi gerektiğine vurgu yaparak bu çerçevede çalışılmasının daha verimli olacağını söyledi. Çalık: “Elimizdeki değerleri markalaştırıp, güzel sunup, fiyatını da ona göre oluşturursak 1 milyon 300 bin turistten kazanacağımızı 300 bin kişiden kazanırız” dedi.

Konuşmaların ardında MÜSİAD genel tanıtımlarını kapsayan slayt gösterisiyle üyelere MÜSİAD’ın çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Kaynak: IHA

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.