MÜSLÜMANIN EKONOMİK - SOSYAL KİMLİĞİ KONFERANSI

Şehitkamil Belediyesi ve Anadolu Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANESİAD) Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde Müslümanın Ekonomik-Sosyal Kimliği konulu konferans düzenlendi. Programa...

Müslümanın Ekonomik - Sosyal Kimliği Konferansı

13 Nisan 2015 Pazartesi 12:18

Şehitkamil Belediyesi ve Anadolu Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANESİAD) Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde Müslümanın Ekonomik-Sosyal Kimliği konulu konferans düzenlendi. Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Demircan, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) hayatından önemli kesitler sundu.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferans Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Demircan, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) hayatını Kur’an-ı Kerim’den örnekler vererek anlattı. Demircan, “Fakiri dost ve fakirliği de düşman olarak bilmemiz lazım. Çünkü fakirlik toplumda çok fazla olaya sebep oluyor. Fakirlik iman hayatı için tehlikedir, fakirlik ahlaki değer için tehlikedir, fakirlik aile hayatı için tehlikedir. Fakirlik boşanmalara neden olur. Ama her fakirde de bu sonuçlar çıkacak diye bir şey yok. Yalnız toplumda fakirlik bu sonuçları da doğurabilir” dedi.

Helal kazanmanın ve yardımlaşmanın önemine değinen İlahiyatçı Yazar Demircan, “Sevgili kardeşlerim, düşene yardım eden Allah’ın rızasını kazanır. O yüzden adaletli olmak da lazım. Mutlu olmak istiyorsak, ebedi hayatımızı cennetle taçlandırmak istiyorsak, her zaman dinimizi ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) öğütlediklerini doğru yaşamamız lazım. İslam’ı yaşayan insan, hayatına düzen verir ve nefsini de ona göre terbiye eder. Hayatını düzenleyip, nefsine hakim olan insan, daha mutlu yaşar. Harama bulaşmadan işlerinizi büyütüp, çok fazla insana istihdam sağlayın. Ne kadar çok insan çalıştırırsan Allah’a o kadar çok yaklaşırsın. Kazandıklarımızı da doğru şekilde harcamamız lazım. İsraf yerine tasarruf ve yardımlaşmaya yönelmekte fayda vardır” diye konuştu.

Kaynak: IHA

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.