SAKSIDA ZEYTİN AĞACI YETİŞTİR
Sonbaharda saksıdaki zeytin ağacının suya daha az ihtiyacı olur, hatta bitkiye su vermekten kaçınıp ilkbaharda tekrar sulamaya başlayabilirsiniz. İlkbaharda iki veya üç haftada bir, yazın haftada bir, sonbaharda ise ayda bir kez sulanmalıdır .
Önemli olan sonbahar, ilkbahar veya yaz aylarında bir sulama ile diğeri arasında suyun tamamen emilip emilmediğini veya kalıp kalmadığını anlamak için toprağın kontrol edilmesi gerektiğini unutmamaktır. Bunun nedeni, su durgunluğunun diğer birçok bitki için olduğu gibi bu bitki için de ölümcül olabilmesidir.
Saksıdaki zeytin ağacının budaması
Daha sonra budama da önemlidir. Budama önemlidir çünkü zeytin ağacının büyümesini sağlar. Yapmanız gereken dalları derhal kesmek ve bitkinin görünümünü her yönden iyileştirmeye çalışarak korumaktır. Ayrıca, bitkinin ne çok yüksek ne de çok alçak olması gereken doğru yüksekliğini korumak için budama yapılmalıdır.
Daha sonra plana bir şekil vererek bile ilerleyebilirsiniz , bu konik ve silindirik, konik veya silindirik olabilir. Önemli olan, operatörün yaptığı ilk budamadan itibaren bitkinin şeklinin daima aynı kalmasıdır. Genel olarak, bitkinin yağmur suyuyla optimum drenajını sağlamak ve mantarların kök salmasını önlemek için budamanın bitkiyi aşağıya doğru eğecek şekilde yapılması gerektiğini bilmek önemlidir.
İlk budamadan sonra, dolayısıyla sonraki müdahalelerde, aşırı kuvvetli dallar oluşturmayacak şekilde dalları yalnızca çıkıntılı olacak şekilde kesmek gerekir. Bu nedenle yukarıdan başlayıp aşağıya doğru çalışmanız tavsiye edilir.
Topraktaki ve saksıdaki zeytin ağaçları işte tehlikeli parazitler
Yerdeki zeytin ağaçları ile saksıdaki zeytin ağaçları arasındaki farka gelince, saksıdakilerin meyve veremeyeceğini söylemek önemlidir. Dolayısıyla xiulian uygulamasının amacı bu olamaz. Ancak bu onların hastalıklara karşı bağışık sayılabileceği anlamına gelmez. Örneğin tarladaki zeytin ağaçları, meyve sineği olarak da adlandırılan zeytin sineği nedeniyle hastalanabilir.
Aksi takdirde saksıdaki zeytin ağaçları kırmızböceği adı verilen başka bir parazitin saldırısına uğrayabilir . Bitkinin saldırıya uğrayıp uğramadığını anlamak için yapraklarına bakmanız gerekir. Eğer kurumuşlarsa, kendi kendilerine vaktinden önce düşmüşlerse cevap evettir. Üstelik bu da yetmezmiş gibi bu tür zeytin ağaçları mantarlara da av olabiliyor. Bu nedenle onları uzak tutacak bakır bir ürün kullanmanızı öneririz. Bakır bazlı ürünler önleme açısından faydalıdır. Detayı diğer sayfamıza geçerek okuyunuz…
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Haberdarım