ŞİŞLİ BELEDİYESİ, EN ÇEVRECİ MUHTARLARI ÖDÜLLENDİRDİ
Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakma amacıyla Şişli Belediyesi tarafından 2 yıl önce başlatılan ‘Kızartma Yağları Geri Dönüşüme’ isimli proje kapsamında en çok atık yağ toplayan mahalle muhtarlar...
01 Nisan 2015 Çarşamba 10:13
Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakma amacıyla Şişli Belediyesi tarafından 2 yıl önce başlatılan ‘Kızartma Yağları Geri Dönüşüme’ isimli proje kapsamında en çok atık yağ toplayan mahalle muhtarları ödüllendirildi. Muhtarlara plaketlerini takdim eden Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, vatandaşları projeye destek olmaya davet ederek, “Amacımız çevreye zarar veren atıkların toplanıp, geri dönüşümünün sağlanması” dedi.
Şişli Belediyesi tarafından çevre bilinci oluşturmak ve bugünün doğal mirasını yarınlara aktarmak amacıyla başlatılan ‘Kızartma Yağları Geri Dönüşüme’ çevre bilinci projesi kapsamında en çevreci mahalle muhtarları ödüllendirildi. Divan İstanbul Otel’de düzenlenen ödül törenine Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Şişli ilçe mahalle muhtarları katıldı. Sabah saatlerinde kahvaltıda bir araya gelen muhtarlar için proje koordinatörlüğünü üstlenen Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Esra Bozyazı Daylan tarafından atık yağların geri dönüşüme nasıl kazandırılacağına ilişkin bir sunum yapıldı.
ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRECİ MUHTARLARA ÖDÜL
Şişli Belediyesi çevre kirliliğini önlemek amacıyla en çok kızartmalık atık yağ toplayan 5 mahalle muhtarını çalışmalarından dolayı plaketle ödüllendirdi. Şişli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce yürütülen kampanya çerçevesinde, mahalle muhtarları yoğun bir çalışmaya imza atarak ev hanımlarına yaşayan tüm canlıların hayatlarına nasıl katkı sunacaklarını anlattı.
"AMACIMIZ ÇEVREYE ZARAR VEREN ATIKLARI GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRMAK"
Duyarlılıklarından dolayı projeye katkı sunan herkesi tebrik ettiğini belirten Başkan İnönü, "DEHA firması ile birlikte atık yağ toplama kampanyası yaptık. Diğer belediyeler de yapıyor ancak biz birinciyiz. Türkiye’de ikinciyiz. Amacımız çevreye zarar verilen atıkların toplanıp geri dönüşümünün sağlanması. Atık yağlar Biodizel olarak yani akaryakıt olarak geri dönüşüyor. Doğayı koruyan mahallelerimizle Şişli her zaman bir adım önde olacaktır. Herkesi bu projeye destek olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Proje koordinatörlüğünü üstlenen Dr. Esra Bozyazı Daylan geri dönüşümün sosyal bir sorumluluk projesi olduğuna vurgu yaparak,"Başladığımız günden beri şişe ve kapaklarla ilgili çalışmalar yapıyoruz ve bedensel engellilerle ilgili tekerlekli sandalye, görme engelliler için baston ve işitme engellilere de işitme engellilere işitme cihazına pil olarak dönüyor. Hep birlikte hiç değilse onların masraflarına katkıda bulunuyoruz. Atık maddeleri bir şekilde engellilere desteğe çeviriyoruz. Atık yağ içinde o kampanyayı başlattık bedensel engelliler için tekerlekli sandalye o kampanya da. Bununla ilgili de muhtarlarımızın emeği evlerden toplanan atık yağla ilgili olduğu içinde çok fazla. Bundan dolayı bunun için böyle bir toplantı yaptık" diye konuştu.
“SIFIR ATIKLI BİR ÇEVRE PLANLANIYOR”
Desteklerinden dolayı mahalle muhtarlarına teşekkür eden Daylan, "İlçemizde beş mahalle muhtarımız büyük bir gayretle bu projeye destek verdiler. 25 tanesi de aynı şekilde destek veriyor ama ilk beşi değerlendirmek gerekti. Yeşil Yıldızlı Okullar ve Oteller Projesi’nde bilgiler aktaran Daylan, Önemli olan biz dört kategoride bir sınıflandırma yaptık Enerji verimliği, Çevre duyarlılığı, hijyen, ve aynı zamanda atık yönetimi. Atık delere artık çöpe atılması gereken atıklar olarak değil sıfır atık kapsamında bir değerlendirme yapıyoruz. Bu konuda başkanımız çok destek verdi. Sıfır atıklı siteler, okullar ve şehirler şeklinde. Artık Türkiye’de konseptin bu noktaya gitmesi gerekiyor. Bu kapsamda bizde okullar kapsamında bu çalışmayı başlatmak istedik" şeklinde konuştu.
"ÇEVRE BİLİNCİ ÖNEMLİ BİR KONU"
Çevre bilincinin önemli bir konu olduğunu belirten Fulya Mahalle Muhtarı Abdullah Özen, "Tabi ki ilçelerin ve mahallelerin sosyoekonomik yapısı da buna etken oluyor. Buradaki olay şu, eğer siz doğru adreste doğru mesajı verirseniz. Vatandaş zaten bu konuda duyarlı. Bizde vatandaşlarımız eli kolu sesi olduğumuz için Belediye Başkanımız ve çevre müdürümüzle birlikte çalışmaya katkı sunmaya çalışıyoruz" dedi.
"PROJENİN AMACI TEMİZ ÇEVRE, SAĞLIKLI HAYAT"
Projeye ilişkin bilgiler veren Kimya Mühendisi olan Nihal Sözbir Karakuş ise,"Türkiye’de bir proje başlattık Çevre Bakanlığı ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı Başkanlı ile birlikte Projemiz temiz çevre sağlıklı hayat. Başına alan kodu koymadan 444 99 24 olan Çevre Bakanlığı hattından tüm vatandaşlarımızın toplama noktalarından 46 ilde bildirerek atık yağlarının gelmesini sağlıyoruz ve buradan elde edilen gelirleri de engelli vatandaşlarımıza bağışlıyoruz " diye konuştu.
Kaynak: IHA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Haberdarım
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.