TUNCELİ’DE KADIN ÇİFTÇİ EĞİTİMİ
Tunceli merkez Burmageçit köyünde kadın çiftçilerin eğitim çalışmasına başlandı.Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Ziraat Odası Başkanlığı işb...
08 Nisan 2015 Çarşamba 08:13
Tunceli merkez Burmageçit köyünde kadın çiftçilerin eğitim çalışmasına başlandı.
Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğiyle hazırlanan ’Kadın çiftçi eğitimi’ merkeze bağlı Burmageçit köyünde başladı. Tarım ve hayvancılığın yanı sıra aile içi şiddet, cinsiyet eşitliği gibi konuların da anlatılacağı eğitim çalışmasının ilk gününe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hasan Güngördü, Ziraat Odası Başkan Vekili Fahrettin Ulaş, eğitici teknik personel ve kadın çiftçiler katıldı. Eğitim çalışmasının açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, "Ailenin temel direği olan, hayata can, toprağa bereket veren kadınlarımızın güçlenmesi gerekiyor. Kadının güçlenmesi de eğitimle başlıyor. Bu eğitimlerde kırsal alanda yaşayan kadın çiftçilerimizi, tarımsal konularda ve ekonomik faaliyetlerde bilinçlendirmek, tarımsal üretimdeki kaliteyi artırmak, kalkınmada kadınların daha aktif rol alması konularına ilaveten toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri, kooperatifçilik, girişimcilik ve liderlik konularında da eğitim verilecektir" dedi.
Eğitimde kadınların hayatlarında kullanacakları pratik bilgilerin aktarılacağını belirten Kaya, "Aldığınız bu eğitimi hem çocuklarınıza hem de komşularınıza aktarabilirsiniz. Bundan dolayı kadınlarımızın eğitimi bizim için çok önemli. Şehirlerde yaşayan kadınlarımız her gün başka bir kursa hatta birden fazla kursa gitme imkanına sahipken köylerimizdeki kadınlarımız bu imkanlardan biraz daha geri hatta mahrum kalıyor. Bakanlık olarak köylerimizdeki kadınlarımızın bu konuda mahrum kalmamaları için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile bir protokol imzalanmıştır. Bu protokol doğrultusunda İl Müdürlüğü olarak çiftçi eğitimine özellikle kadın çiftçi eğitimine ayrı bir önem vermekteyiz. Kadınlarımızın toplum içinde olması, hayatın içinde olması, olgunlaşma ve karar verici bir fonksiyon kazanması adına yaptığımız bu eğitim toplantılarına katılan kursiyerlerimize ve eğitimcilerimize şimdiden teşekkür ediyorum" diye konuştu.
İl Müdürü Orhan Kaya’nın konuşmasının ardından veteriner hekim Duygu Ulaş, ’Hayvan sağlığı ve süt sağım hijyeni’ sunumuyla eğitim çalışmasını başlattı.
Kaynak: IHA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Haberdarım
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.