VAJİNA ESTETİĞİNDE YENİ TREND KİŞİYE ÖZEL OPERASYON

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, doğuştan veya doğum sonrası oluşan genital bölgede esneme, sarkma ve vajinadaki asimetrik problemlerin bir çok kadını mutsuz ettiğini belirterek sorunun k...

Vajina Estetiğinde Yeni Trend Kişiye Özel Operasyon

31 Mart 2015 Salı 09:08

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, doğuştan veya doğum sonrası oluşan genital bölgede esneme, sarkma ve vajinadaki asimetrik problemlerin bir çok kadını mutsuz ettiğini belirterek sorunun kişiye özel cerrahi müdahale ile kolayca giderildiğini söyledi.

İster doğuştan olsun, isterse normal doğum sonrası olsun vajinada meydana gelen esneme ve sarkmaları düzeltme amacıyla 15 yıldır vajina estetiği operasyonları yaptıklarını ifade eden Opr. Dr. Nazmi Bayçın, “Eğer müdahale yapılmazsa kadınlardaki görüntü bozuklukları psikolojik sorunlara yol açtığı gibi, çeşitli cinsel fonksiyon bozukluklarına bile neden olabilmektedir. Bu nedenle oldukça önemli operasyonlardır” dedi.

Günümüzde kadınların vücut estetiğine çok önem verdiğini kaydeden Opr. Dr. Bayçın, “Dolayısı ile vücudun bir çok bölgesinde düzeltme operasyanoları yaptırıyorlar. Bunlardan bir tanesi de kadın cinsel organı” diye konuştu. Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, birçok kadının sormak istediği ancak doğru uzmanı ya da ortamı bulamadığı için soramadığı soruların cevaplarını aktardı. Dr. Nazmi Bayçın, “Geçmişte kadınların genital bölgelerindeki sorunlu görünümler hep ayıp ve sakınılan bir şey gibi bastırılıp göz ardı edilmiş ancak çağımızın ne istediğini bilen kadınlarının ortaya çıkması ile artık vajina estetiği operasyonları da yoğun bir şekilde yapılıyor. Vajina estetiği konusunda çok ciddi yol almış durumdayız. Bu tür operasyonlar kadınların kendi genital bölgelerinin görünümlerini beğenmedikleri için yapılır

“VAJİNA ESTETİĞİ ALANINDAKİ İLK OPERASYONLAR 2000’DE BAŞLADI”

Dr. Bayçın kadınların bir bölümünde ise doğuştan bazı yapısal bozuklukların da olabileceğini aktardı. Opr. Dr. Nazmi Bayçın, “Bazı kadınlarda labia minoralar yani küçük dudaklar asimetrik olabiliyor. Ya da bunun tam aksine bazılarında da bunlar bir fil kulağı gibi oldukça büyük bir görünüme sahip oluyorlar. Ortaya çıkan bu durum da onlarda ciddi anlamda bir sıkıntı oluşturuyor. İster doğuştan gelsin isterse de sonradan ortaya çıksın kadınlar için böyle istenmeyen bir durumdaki tüm hayatını etkileyecek sorunların ortaya çıkması ya da yok edilmesi estetik operasyonlar ile mümkün oluyor” diye konuştu.

Türkiye’de kadın cinsel organlarına yönelik yapılan estetik ameliyatlarda öncülük yaparak 2000’li yılların başlarında bu alanda ilk estetik ameliyatları başlatan ve vajina estetiği ile ilgili en fazla tecrübe ve bilgiye sahip cerrahlardan biri olarak kabul edilen Dr. Bayçın, “O yıllarda insanların bu tür konuları açmaları bile uzun sürüyordu. Sonrasında bunun bir sağlık ve estetik sorunu olduğu kadınlar ve toplum tarafından kabul edildi. O zamandan bugüne hem bilgi hem teknik olarak biz de ciddi bir yol aldık sanırım. Hali ile de cinsel organ estetiği konusunda çok daha rahat konuşabiliyorum. Geçen uzun yıllar içinde birçok hastanın bu tür ameliyatlardan sonra teşekkür ederek gelmesi bizim için en fazla mutluluk veren nokta oldu” şeklinde konuştu.

“KİŞİYE ÖZEL AMELİYAT TEKNİĞİ TASARLANMALI”

Genital bölgede yapılacak operasyonların da farklı farklı alanları içerip doğru sonuçlar için değişik teknikleri gerektirdiğini aktaran Dr. Nazmi Bayçın açıklamalarının devamında şu bilgileri verdi: “Bu tür genital estetik operasyonları 2 başlık altında değerlendirmek lazım. Birincisi vajina dış dudak estetik ameliyatı, ikincisi labioplasti; iç dudak küçültme ameliyatı. Her türde kişinin mevcut yapısal olarak bozuk olan görüntüsü için özel bir çözüm yolu üretilmeli. Ben de 15 yılı aşkın bir süredir bu alanda çalışarak kendi geliştirdiğim özel ameliyat teknikleri ile mevcut duruma göre her hasta için özel bir ameliyat tekniği tasarımı yaparım. Bu tasarıma göre uyguladığımız özel teknik sayesinde insanlar için gerçekten çok iyi sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Kişiye özel olarak bir çalışma yapılmazsa insanlar genellikle alınan sonuçlardan çok memnun kalmazlar. Bu nedenle kişiye özel bir ameliyat tekniği tasarlanıp ona göre bir ameliyat uygulaması ile operasyon gerçekleştirilmelidir. Tabii bu da ciddi bir bilgi ve tecrübe gerektirmektedir".

Kaynak: IHA

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.