YARA İZİNDEN KURTULMANIN YOLU
Devamını Oku...
10 Ocak 2018 Çarşamba 11:41
Soğan, bütün dünyada yaygınca kullanılan harika bir sebzedir, özellikle çok bilinen yemekleri çeşnilendirerek daha değişik yemekler elde etmede kullanılır. Sağlık için faydalı olup ciltle ilgili sorunlarda çok destek sağlar. Bu yazımızda, soğanın cerrahi operasyon sonucu oluşan yara izlerine veya tipik deri çatlaklarına bağlı izlerle savaşmada nasıl etkili bir ilaç olabileceğini göreceğiz.
Cildinizin Görünümünü Güzelleştirmek İçin Soğan
Soğan, hasar görmüş deriyi yenileyerek yara izleri üzerinde etki gösterir. Bundan faydalanmak için aşağıda tarifini bulacağınız soğan özünü yara izi olan bölgelere uygulayın. Bu soğan özü, uygulandığı yerde kolajen üretimini arttırarak yara izlerini azaltır.
Soğan Özünün Etkinliği
Soğan özü hipertrofik ve keloid yaralar (cerrahi veya yaralanma sonucu meydana gelerek aşırı büyüyen, fibröz doku içeren ve kalınlaşan yara izleri) üzerinde çok etkilidir. Soğan özü tedavisine başladıktan yaklaşık altı ile sekiz hafta içinde sonuç alacaksınız.
Soğan özü hazırlamak için gerekenler:
Kesme tahtası, bıçak, bulaşık deterjanı, su, buz, termometre, kahve filtresi, distile su tuz
iki adet orta boy kase
Hazırlanışı;
Öncelikle üç gram tuzu on gram bulaşık deterjanıyla karıştırın. Soğanı çok küçük ve birbirine eşit parçalara bölün, kaselerden birisine koyun. sonra tuz ve deterjan karışımını ekleyip iyice karıştırın.
Karışımı on beş dakika boyunca sıcak su banyosunda bekletin, sonra hemen soğuk suyun içine koyarak beş dakika boyu karıştırın.
Ardından karışımı beş saniye blendırda parçalayıp takiben kahve filtresini ve ikinci kaseyi kullanarak süzün. Elde edeceğiniz sıvı, soğan özüdür.
En iyi sonuçları alabilmek için soğan özü yaralı bölgeye günde bir kez uygulanmalıdır. Düzenli olarak kullandığınızı temizleyici veya nemlendiriciye karıştırarak uygulayın.
Bu ürünü kullanırken dikkatli olmalısınız. Eğer hassas bir cildiniz varsa, iritasyon veya kontakt dermatit riski bulunur. Bu nedenle cildinizdeki reaksiyona dikkat edin, eğer kızarma vb. bir belirti görürseniz bu tedaviyi hemen sonlandırın. Gerekirse en kısa zamanda bir cilt doktoruna başvurun.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Haberdarım
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.